|

FETÖ’nün kalemleri Patreon’da

FETÖ’nün firari gazetecileri, ‘Patreon’ adlı site üzerinden Türkiye aleyhine kara propaganda yapmaya başladı. Kamil Maman, Aydoğan Vatandaş, Faruk Arslan, Asım Yıldırım, Fuat Baran ve Erkam Tufan gibi FETÖ’cüler site üzerinden yayınlanan haber ve makalelerden elde ettiği paraları da örgüte aktarıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 02:35 - 19/06/2018 الثلاثاء
Yeni Şafak
İsmail Sezgin
İsmail Sezgin

Yurtdışına kaçan Fetullahçı Terör Örgütü üyesi gazeteci, yazar ve akademisyenler 'Patreon' adlı site üzerinden Türkiye aleyhine kara propaganda yapıyor. Terörist başı Fetullah Gülen'e övgüler düzen FETÖ’cü kalemler, yayımladıkları haber ve makaleler sayesinde gelir de elde ediyor. Aralarında örgütün yurtdışına kaçan isimlerinden Kamil Maman, Aydoğan Vatandaş, Faruk Arslan, Asım Yıldırım, Fuat Baran, Erkam Tufan'ın Patreon üzerinden yazmayı sürdürmeleri dikkat çekiyor.


SOSYAL MEDYADAN DESTEK İSTEDİ

Kısa bir süre önce sosyal medyadan bir video yayımlayan Londra merkezli Hizmet Araştırmaları Merkezi yöneticisi Dr. İsmail Sezgin, Patreon için önemli bir projeden bahsedeceğini belirterek, Firari FETÖ'cülerin zor durumda olduğunu pizzacılık, taksicilik yaptığını anlattı. Sezgin, "Bu insanların harıl harıl çalışıp yaşananları kaydetmesi ve günümüze ışık tutması lazım. Oysa oturup çalışmak fikri takip yapmak okumak araştırmak yazmak, dosyalamak, yayınlamak gibi işler hep zaman ister" dedi. Kimsenin elinde eski imkanları olmadığını söyleyenSezgin, "Bizlere destek olmalısınız" diyerek, örgüte yardım çağrısında bulundu.

SİZE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

İlk adımın gazeteci, akademisyen ve yazarlara düştüğünü söyleyen Sezgin, "Eğer bu kişilerin Türkiye'de bulunan akrabaları başka sebeplerle konuşmalarına mani yoksa birşeyler üretmek istiyorlarsa öncelikle Patreon'da bir hesap açmaları lazım. Patreon gazeteciler, sanatçılar, blog yazarları ve herhangi bir şekilde üretim yapan insanların hesap açıp o üretimi teşvik etmek isteyen insanlardan doğrudan aylık olarak destek isteyebileceği, alabileceği bir platform. Paypal ve mail adresi yeterli" şeklinde konuştu.

ÜZÜLÜYORMUŞ!

Firari Kamil Maman, Patreon'daki profilinde, "Ülkemizin yaşadığı içler acısı duruma üzülen ve bu durumu düzeltmek için elinden geleni yapmaya çalışan bir gazeteci olarak sizin desteğinize ihtiyacım var" sözleriyle yardım dileniyor. Maman, maddi bir hedefe ulaşırken düzenli periscope yayını ve youtube yayını yapmaya başlayacağını da ifade etti. Eski Zaman Gazetesi Haber Müdürü Faruk Arslan ise Patreon'daki profilinde ilk hedef olarak aylık 1.000 dolar toplamak. İkinci hedef olarak da 5.000 dolar toplayıp bir Ev Medya Stüdyosu, televizyonu kurmak olduğunu yazdı.

#FETÖ
#Patreon
٪d سنوات قبل