|

FETÖ'cü kardeşlere hapis cezası

Kayseri'de, FETÖ/PDY ilişkin davada yargılanan iş adamı kardeşlerden biri 8 yıl 1 ay 15 gün, diğeri ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti kardeşlerden birinin tahliyesine hükmetti.

Yeni Şafak
17:39 - 8/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:44 - 8/03/2018 Perşembe
AA
FETÖ üyesi kardeşler mahkemeye çıkarıldı.
FETÖ üyesi kardeşler mahkemeye çıkarıldı.

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada yargılanan iş adamı kardeşler, hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Fatih Somyürek ve tutuksuz yargılanan Suat Somyürek ile avukatları hazır bulundu.

Sanık Fatih Somyürek, ifadesinde, kapatılan GESİAD KayseriŞubesinin FETÖ ile anılmaya başlamasıyla bu görevden ayrıldığını iddia etti.

Somyürek, 51 yaşında olduğunu ve devletin yasakladığı hiçbir şeye el atmadığını belirterek, 19 aydır tutuklu bulunduğunu söyledi.

Tahliyesini isteyen Somyürek, beraat talebinde bulundu.

Silahlı terör örgütüne üyelik suçlaması

Darbe girişimi gecesi akaryakıt istasyonlarına gelen müşterilerine akaryakıt vermedikleri iddiasıyla da yargılanan sanık Suat Somyürek ise aklını ve fikrini kimseye emanet etmediğini dile getirdi.

FETÖ elebaşını ziyaret etmediğini ve böyle bir yapının içinde bulunmadığını savunan Somyürek, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Fatih Somyürek'e "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün, kardeşi Suat Somyürek'e ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Heyet, tutuklu bulunduğu süreyi göz önünde bulundurarak Fatih Somyürek'in tahliyesine hükmetti.


#FETÖ
#15 Temmuz darbe girişimi
#Kayseri
6 yıl önce