|

FETÖ teröristlerini 'öğretmen' maskesiyle kaçırmış

MİT'in yurtdışı operasyonlarına dün itibariyle bir yenisi daha eklendi. Teşkilatın, Orta Afrika ülkesi Gabon'da bulan FETÖ'cüleri Türkiye’ye getirmesinin yankıları sürerken, örgütün üyelerinin yurt dışına çıkışlarında sürekli 'öğretmen' maskesini kullanması dikkatlerden kaçmadı. Bugüne kadar yapılan yurt dışı operasyonlarda yakalanan örgüt üyelerinin tamamına yakını bulundukları ülkede sözde 'öğretmen' olarak görevler üstlenmiş.

Yeni Şafak
12:59 - 11/04/2018 الأربعاء
Güncelleme: 13:04 - 11/04/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
FETÖ'nün sözde 'öğretmen' kimliği taşıyan üyeleri yurt dışında bu yolla örgütsel faaliyetlere devam ediyor.
FETÖ'nün sözde 'öğretmen' kimliği taşıyan üyeleri yurt dışında bu yolla örgütsel faaliyetlere devam ediyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Gabon'da imza attığı operasyonla Türkiye'ye getirdiği FETÖ üyelerinin sorgusuna adli makamlarca devam ediliyor. Gabon'dan getirilen 3 ismin örgütün en kritik bağlantılarını sağlayan isimlerden olduğu öğrenilirken, teröristlerin Gabon'da öğretmen olarak çalışması dikkatlerden kaçmadı.

FETÖ'nün gerek yurt içinde gerek yurt dışında önemli örgüt isimlerini öğretmenlik kalkanıyla kullandığı biliniyor. Örgüt bu yolla yurt içinde toplumun öğretmene gösterdiği saygıyı kullanırken, yurt dışında ise eğitimcilere sağlanan vize kolaylığı ve toplumda geniş kesimlerle temas kurabilme avantajlarından yararlanmayı hedefliyor.

Yakalananların çoğunluğu sözde 'öğretmen'

MİT'in yakın dönemdeki yurt dışı operasyonları incelendiğinde örgütün öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği terör aracı olarak nasıl kullandığı da gözler önüne seriliyor.

Hatırlanacağı üzere istihbarat teşkilatının Pakistan'da düzenlediği operasyonda ele geçirilen ve örgüt içinde üst sıralarda yer alan Mesut Kaçmaz ve eşi Meral Kaçmaz FETÖ okullarının müdürü ve öğretmeni olarak bu ülkede barınıyorlardı.

Örgütün Kazakistan ayağında ise bu ülkenin sözde sorumlusu M.A. , T.A. ve İ.K gibi isimlerin FETÖ okullarında çeşitli görevler üstlendiği bilinirken, Kosova operasyonunda gözaltına alınan 6 teröristin de bu ülkedeki FETÖ kolejlerinde 'öğretmen' maskesi ile terör faaliyetlerini yürüttüğü öğrenilmişti.


Son örnek Gabon

Teşkilatı'ın son olarak Orta Afrika ülkesi Gabon'da gerçekleştirdiği ve 3 FETÖ yöneticisinin Türkiye'ye getirilmesi ile sonuçlanan operasyonda da örgütün aynı taktiği izlediği ortaya çıktı. Gabon'da ele geçirilen örgüt üyelerinin bu ülkedeki FETÖ okullarında sözde öğretmen olarak çalıştığı belirlenmiş, hatta bu okulların yakın bir zaman önce koruma amaçlı Fransa’dan bir şirkete satıldığı ortaya çıkmıştı.

Türkiye'de de aynı taktiği kullandılar

Örgütün özellikle 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra yediği operasyonlar, Türkiye'de de öğretmen görünümlü örgüt üyelerinin nasıl kritik görevler üstlendiğini gözler önüne sermişti.


Bugüne kadar yapılan operasyonlarda askerlerin, polislerin, doktorlar sözde sorumlusu olan öğretmenler yakalanırken, kimi zamanlarda ise üzerlerinden örgüte ait yüz binlerce dolar çıkan FETÖ’cü kurye öğretmenler de basına yansımıştı. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından başta MİT olmak üzere emniyet birimlerinin hazırladığı ‘mahrem imamlar’ listelerinde de yüzlerce öğretmen görünümlü örgüt üyesi yer almıştı.

#MİT
#FETÖ
#Öğretmen
٪d سنوات قبل