|

FETÖ şüphelilerinin avukatı CHP’nin heyetinde

FETÖ’cü tutukluların avukatlığını yapan Erol Aras’ın CHP’nin Fetullah Gülen’in iade dosyasını incelemek üzere oluşturduğu heyette yer aldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
14:41 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:50 - 4/06/2018 Pazartesi
Diğer
CHP'nin heyetinde yer alan avukat Erol Aras
CHP'nin heyetinde yer alan avukat Erol Aras

CHP'nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iade dosyasını incelemek üzere oluşturduğu heyette ilginç bir isim dikkat çekti.

CHP heyeti Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Avukat Erol Aras ve Avukat Efe Dikbıyık'tan oluşuyordu.

CAN ERZİNCAN TV'DE SIK SIK PROGRAMLARA KATILMIŞ

Sabah'ta yer alan habere göre; Heyette yer alan avukat Erol Aras'ın bazı Fetullahçı şüphelilerin avukatı olduğu gibi aynı zamanda FETÖ'nün yayın organı olduğu bilinen Can Erzincan TV'de sık sık programlara katıldığı belirlendi.

Ankara Bara Başkanlığı'na bir dönem aday olan Aras'ın bu programlarda Fetullahçı yayın organının tezlerini destekleyen açıklamalar yaptığı görüldü.


Aras'ın FETÖ şüphelilerinin vekaletlerini aldığını söylüyor fakat suç örgütüyle irtibatı olduğunu anladığı kişilerin müdafiliğinden çekileceğini kaydediyor.

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, FETÖ elebaşının iadesi ile ilgili Adalet Bakanlığı'nın etkili bir başvuru yapmadığını ortaya atmış, Bakanlık Muharrem İnce'nin bu sözlerini yalanlayan belgeleri açıklamıştı. Daha sonra Bakanlıkça CHP'ye çağrı yapılarak iade dosyasının CHP tarafından incelenebileceği belirtilmişti.

#FETÖ
#CHP
#heyet
6 yıl önce