|

Fabrika alev alev

Esenyurt'ta bir palet fabrikasında çıkan yangın korkuttu. Alevler kısa sürede yandaki iki fabrikaya sıçradı. Yangın, 98 itfaiye aracı ve 180 personelin müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

Fatih Özer
04:00 - 26/10/2018 Cuma
Güncelleme: 05:44 - 26/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Palet fabrikasında dün sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı
Palet fabrikasında dün sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı

İstanbul-Esenyurt'da bir palet fabrikası alevlere teslim oldu. Kıraç Evren Oto Sanayi Sitesi’nde bulunan palet fabrikasında dün sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, binanın yanındaki alüminyum ve tekstil fabrikasına da sıçradı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

3 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, zaman zaman patlamaların yaşandığı yangın alanına yaklaşarak görüntü çekmek isteyen vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. 4 bin metrekare açık alanda etkili olan yangın, 98 itfaiye aracı ve 180 personelin müdahalesi sonucu 3 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, "Yangının paletlerden çıktığı söyleniyor. Ama bu araştırılacak ve çıkış nedenine ilişkin net bilgi ortaya çıkacak" dedi.


CAN KAYBI YOK

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de bölgede rüzgarın minimum seviyede olmasının alevlerin daha fazla yayılmasını önlediğini ifade ederek, "Ağaç üretimi yapıldığı için üzeri açık. Bu açıklık alevlerin yükselmesine sebep olmuş. Belki sigaradan, belki de kontaktan çıkmış bilemeyiz" diye konuştu. Ölen ya da yaralanın olmadığı yangın, önemli ölçüde maddi hasara yol açtı. Sabah saatlerinde ısınmak için fabrika bahçesinde ateş yakarak yangının çıkmasına neden oldukları gerekçesiyle Afgan uyruklu 2 çalışan gözaltına alındı.

#İstanbul
#Eğitim
6 yıl önce