|

En ufak taviz vermeyiz

Başkan Erdoğan, ABD ile yaşanan rahip Brunson gerilimiyle ilgili olarak, "Bize tehdit ifadesi ile yaklaşmak kimseye bir şey kazandırmaz. Tehdit diline prim vermeyiz. İnandığımız yolda en ufak taviz vermeden devam edeceğiz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/08/2018 Thursday
Güncelleme: 03:06 - 2/08/2018 Thursday
Yeni Şafak
​Başkan Tayyip Erdoğan
​Başkan Tayyip Erdoğan

Başkan Tayyip Erdoğan, 23. Dönem Niğde Milletvekili İsmail Göksel için TBMM'de düzenlenen cenaze törenine katıldı. Erdoğan, ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla ev hapsinde tutulan ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson konusunda yaşanan gerginliğe ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, bu konuda, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde her şeyi söylediklerini hatırlattı. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bize tehdit ifadeleriyle yaklaşma kimseye bir şey kazandırmaz. Biz bugüne kadar ABD ile NATO'da en güzel dayanışmayı ortaya koyduk. Kore'de onlarla beraber olduk, onlarla birlikte birçok mücadeleyi verdik ve bu mücadeleyi birlikte veren, hala NATO'da en üst düzeyde dayanışmayı ortaya koyan bir Türkiye'ye böyle bir tehdit dili kullanmak, asla yakışmaz. Bu tür tehdit dili kullanmaya da biz, kusura bakmasınlar, pek prim vermeyiz. Bunun da bilinmesini istiyoruz. Bizim karakterimizi zaten onların çok iyi bilmesi gerekiyor."

KANAATLERİMİZİ PAYLAŞTIK

Bu konuları ikili olarak da görüştüklerini, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun görüşmeler yaptığını, ayrıca bu noktada TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarının bulunduğuna değinen Erdoğan, "Biz tek söylem, tek dille bu konudaki kanaatlerimizi paylaştık, paylaşıyoruz. Temenni ederim ki bugün Türkiye'de ziyaretler var, bunun yanında şu anda ASEAN toplantısında Dışişleri Bakanım, ABD Dışişleri Bakanı'yla bir araya gelecek. Orada bazı görüşmeler yapılacak."

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

"Türkiye'deki dini azınlıkların dün (önceki gün) yaptıkları açıklama çok çok manidar" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin dini azınlıklara yönelik en ufak bir sorunu yoktur. Ama kalkıp da Amerika'da özellikle evangelist, siyonist anlayışın bu dayanışmasını ve bu tür bir tehditkar dil kullanmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Biz inandığımız yolda, inandığımız gibi özgürlüklerimizden, bağımsızlığımızdan, yargı bağımsızlığından en ufak bir taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz."

100 günün şifresi: Kalkınma istikrar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin 100 günlük icraat programını yarın açıklayacak.

İlk 100 günlük programda öncelik ekonominin. Ekonomide yapısal değişik ve somut önlenlerle cari açık sorun olmaktan çıkartılacak. Önceliklerin başında kur baskısı, kredi kuruluşlarının manipülasyonları, enflasyonla mücadele de yer alacak. Büyüme hedeflerine ilişkin atılımlar planlandığı şekilde uygulanacak. Bu kapsamda sanayi, üretim, istihdam ve ihracatta çıta yükseltilecek. Yeni Orta Vadeli Program (OVP) en kısa sürede açıklanacak ve 2019 bütçesi hazırlanacak. Bu bütçe Cumhurbaşkanı’nın ilk bütçesi olacak.

Planda, 3. Havalimanından Kanal İstanbul’a, kadın ve gençlere dönük hedeflerden, yoksullukla mücadeleye, azınlıklardan demokratikleşmeye, terörle mücadelede kararlılıktan eğitimde tam güne, milli sanayi hamlesinden şehir hastanelerine çok sayıda başlığın yer alması bekleniyor.

Erdoğan, son şeklini vererek açıklayacağı takvimde ilk 100 gün, ikinci 100 gün ve 6 aylık periyotlar yer alacak.

#Başkan Erdoğan
#ABd
#Rahip Brunson
6 years ago