|

Dünyanın en pahallı ve öldürücü zehri Antalya'da yakalandı

Antalya'da yurda kaçak yollarla getirilen 34 tüp kobra zehrine el konuldu. Dünyanın en pahallı ve öldürücü zehirlerinden olan kobra zehri operasyonunda bir şüpheli gözaltına alındı.

Yeni Şafak
13:32 - 1/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 13:59 - 1/12/2018 Cumartesi
AA
Antalya'da kobra zehri operasyonu
Antalya'da kobra zehri operasyonu

Antalya'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir kişinin kaçak yollarla ülkeye getirilen kobra zehrini satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaştı.

DÜNYANIN EN PAHALLI ZEHİRLERİ ARASINDA

Teknik ve fiziki takibe alınan T.A, Muratpaşa ilçesinde durduruldu. T.A'nın üst aramasında 34 cam tüpte toplam 30 milyon TL değerinde, toplam 113,19 gram kobra zehri bulundu.

Gözaltına alınan şüpheli T.A'nın emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kobra zehrinin kimyasal silah, kanser tedavisi, doping, botoksve kozmetik sanayisinde kullanıldığı, dünyanın en pahalı zehirleri arasında yer aldığı belirtildi.

TEK DAMLASIYLA FİLİ 8 SANİYEDE ÖLÜYOR

Tek damlasıyla bir fili sekiz saniyede öldürebilen zehir, dünya üzerindeki ikinci derecedeki etkili zehir olarak biliniyor. Yılan zehirleri damar daraltıcı ve kanamayı durdurucu ilaç yapımında, sara hastalığı ile eklem iltihaplanması tedavisinde kullanılabiliyor. Kanser hastalarına verilen kemoterapi ilaçlarının içinde de yılan zehri bulunuyor.


#Antalya
#Kobra
#yılan
#yılan zehri
#zehir
5 yıl önce