|

'Devrecilik' tartışması mahkemeye taşındı

Askerleri silah altına alma sırasını ifade eden “tertip” Ege Ordu Komutanlığı Kışlası’nda eziyete dönüşünce 7 asker bir üst tertipteki 11 askerden şikayetçi oldu.

Yeni Şafak
17:21 - 18/11/2014 mardi
Güncelleme: 15:30 - 18/11/2014 mardi
Diğer

Ege Ordu Komutanlığı Lojistik Destek Takım Komutanlığı’nda vatani görevini yapan askerler arasında yaşanan “tertipçilik’ mahkemeye taşındı. Davaya konu olan olay; 2 Haziran 2013 tarihinde Ege Ordu Komutanlığı Lojistik Destek Komutanlığı’nda yaşandı. Askerlik görevini yapan 93/1 tertip Mustafa G., Fatih Y., Kani Y., Bayram T., Ahmet E., Tugay Ç. ve İzzettin O., savcılığa başvurarak bir üst tertipleri olan Ferhat B., Habip Ç., Erkan K., Ercan Y., Ahmet T. ve Ahmet A.’nın baskısına uğradıklarını, takım komutanlığı berberhanesinde zorlama ve tehditle saçlarının keyfi veeziyete varan muamelelerle bir numara tıraş edildiğini ileri sürdüler.


ÇEK PAS İLE TUVALETTE

Şikâyetçi 7 asker, üst tertip 92/4’ten Erkan K., Ahmet T., Habip Ç., Ferhat B., Ercan Y. ve Ahmet Ç.’nin farklı yer ve zamanlarda gece kendilerini yataklarından kaldırıp çek pas ile tuvalete döktükleri suyu kupkuru olana dek temizlettiklerini de iddia etti. Yine aynı kişilerin farklı yer ve zamanlarda mıntıka temizliği zamanı dışında keyfi olarak kendilerine temizlik yaptırdıklarını, bunu da Yusuf K., Burak B., Burak K. ve Toros B.’ye uygulattıklarını öne sürdüler.


YANAŞIK DÜZEN

Savcılığa verdikleri şikâyette 7 asker, üst tertipten 1 askerin kendilerini yataklarından kaldırıp tuvalete ceza temizliğine sokmanın yanı sıra, başlarında bekleyerek bozuk para ile camlara ve pisuvarlara vurduklarını “Hadi lan, mal mısınız lan” diye bağırdıklarını da anlattılar. 7 asker, üst devre olan 11 askerin bazı askerleri, koğuşlarındaki ranzaların altında süründürdüğüne, yanaşık düzen eğitim yaptırdığına da şikâyet dilekçelerinde yer verdiler.


7 ASKER ŞİKÂYETÇİ

Savcılık askerler Ercan Y., Yusuf K., Erkan K., Ferhat A., Ahmet A., Ahmet T., Burak B., Habip Ç., Burak K., Ahmet Ç. ve Toros B. hakkında “alt devrelerine karşı eziyet” suçunu işledikleri gerekçesiyle 3’er yıl 6’şar aydan 8’er yıl 3’er aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

HABERTÜRK
#askerlik
#tertipçilik
#devrecilik
#ege ordu komutanlığı
#eziyet davası
#komando
#jandarma
#piyade
#asker
#mehmetçik
il y a 9 ans