|

Deniz sefası acı bitti

Sıcak havayı fırsat bilerek serinlemek için sahil kıyılarına ve göletlere akın eden 7 kişi boğularak can verirken, 1 genç kız kayboldu. Düzce ve Zonguldak’ta boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi ise son anda kurtarıld.

Haber Merkezi
04:00 - 25/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:01 - 25/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Şile’de plajlar boşaltıldı.
Şile’de plajlar boşaltıldı.

Yurt genelinde serinlemek için denize ve göletlere giren 7 kişi boğulurken, 1 kişi kayboldu, 4 kişi ise boğulma tehlikesi atlattı. İstanbul Şile’de yabancı uyruklu 4 kişi, aşırı rüzgara rağmen Sofular Halk Plajı’nda denize girdi. Boğulma tehlikesi geçiren gençlerden 3’ü kurtulurken, Suriyeli Louey Balhawan (22) denizde kayboldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine sevk edilen ekiplerin çalışması sonucu Balhawan’ın cesedi bulundu.

PLAJLAR BOŞALTILDI

Ağva’da da babasıyla birlikte denize giren 18 yaşındaki Kezban Kocalı, bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Genç kız, babasının çabasına rağmen dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Dalgıçların çalışmasına rağmen genç kıza ulaşılamadı.

Şile Kaymakamlığı olumsuz hava şartları nedeniyle ilçede denize girmeyi yasakladı. Cankurtaran ekipleri ve görevliler, megafonlarla vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı. Plajların etrafına şerit çekilerek vatandaşlar deniz kenarından uzaklaştırıldı.


Birlikte can verdiler

Bartın’ın Amasra ilçesinde denize giren 2 kişi boğuldu. Göçkündemirci köyü plajında Karabük’ten Bartın’a gelen Azime Özkan (38), girdiği denizde akıntıya kapıldı.Ankara’dan tatile gelen ve Özkan’ı kurtarmak için denize giren Ender Tunçbilek de (52) akıntıya kapıldı. Vatandaşlar tarafından denizden çıkarılan Özkan ve Tunçbilek, 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Özkan ve Tunçbilek, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde Nezif Aslan (8) evlerinin yakınındaki sulama kanalı çevresinde oynarken suya düştü. Dalgıçların kanalda yaptığı çalışma sonucu Nezif Aslan’ın cesedi. yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulundu.

Barajda boğuldu

Adana’da Seyhan Baraj Gölü’ne giren genç boğuldu. Yüzmek için baraj gölüne giren Yaşar Güdücü (22), bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Bazı vatandaşların suya girerek kurtarmak istediği Güdücü gözden kayboldu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye sevk edilen Adana Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekiplerine bağlı dalgıç polisler, genci gölden çıkardı. 112 Acil Servis ekiplerince kalp masajı yapılan genç, kaldırıldığı Adana Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti.


GÖLETTEN ÇIKAMADILAR

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde Fatma ve Yahya Yıldız çiftinin 11 yaşındaki çocukları Talha Yıldız, kuzenleriyle gölete girdi. Talha’nın çırpındığını gören çocuklar, durumu yakınlarına bildirdi. Göletten çıkarılan Talha, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Muğla’da da serinlemek için gölete giren Ahmet Şahin boğularak can verdi.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde Yiğit K. (10), Ayşenur İ. (30) ve Emine İ. (20) boğulma tehlikesi geçirdi. 3 kişinin suda çırpındığını gören Ceyhun Akman (32), önce Ayşenur ve Emine İ’yi, daha sonra da çocuğu denizden çıkartarak karada ilk müdahaleyi yaptı. Müdahalenin ardından olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Yiğit K. ile Ayşenur ve Emine İ’yi Akçakoca Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Üç kişinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Zonguldak’ta ra boğulma tehlikesi geçiren Afganistan uyruklu Farhad Rezaee (18), cankurtaran ekiplerince kurtarıldı.


Kalp masajı yetmedi

Adana’da yüzmek için Seyhan Barajı’na giren Yaşar Güdücü akıntıya kapıldı. Ekipler tarafından sudan çıkantılan genç, ambulansta yapılan kalp masajının ardından hastaneye kaldırıldı. Güdücü, burada yapılan bütün tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

#Deniz
#Boğulma
6 yıl önce