|

Deniz Gezmiş'e Erdal İnönü azarı

"Anka Kuşu" adlı kitapta, Erdal İnönü'nün anılarına yer verildi. Kitaba göre, İnönü ODTÜ rektörüyken, uzun boylu bir genci azarladı. Bu gencin Gezmiş olduğunu ise sonradan öğrendi.

00:00 - 2/11/2009 Pazartesi
Güncelleme: 01:17 - 2/11/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Deniz Gezmiş'e Erdal İnönü azarı
Deniz Gezmiş'e Erdal İnönü azarı

Bir süre önce hayata veda eden Türk siyasi hayatının önemli ismi Erdal İnönü, gazeteci Can Dündar'ın hazırladığı “Anka Kuşu' adlı kitapta, öğrenci lideri Deniz Gezmiş'i nasıl azarladığını anlattı.

Gazeteport'tan Yavuz Alatan'ın haberine göre, Ankara'daki Pembe Köşk'te tanıtımı yapılan kitapta, İnönü'nün ODTÜ rektörü ve Başbakan yardımcısı olduğu günlerdeki anıları da yer alıyor.

'KARIŞMA BU İŞLERE!

Erdal İnönü, ODTÜ rektörüyken, Deniz Gezmiş ile karşılaşmasını ve aralarında geçen konuşmayı şöyle anlatıyor: “Deniz Gezmiş bizim üniversiteye geliyor yurtlarda kalıyor diye rivayet çıktı. Öğrenci birliği başkanına sordum, öyle bir şey olmadığını söyledi. Halbuki gelip kalıyormuş. Ben pek kaldığını sanmıyordum ama, o zaman bana bunu söylemediler. Bizim üniversitenin garajlar kısmında, otomobillere bakan arkadaşım telefon etti. 'Buraya bir öğrenci geldi, bizi tehdit ediyor' dedi. Onun üzerine “Peki geliyorum” dedim, oraya gittim. Baktım, uzun boylu bir öğrenci, parkasıyla onların karşısında… Sen ne istiyorsun ? diye çıkıştım. 'Yok bir şey istemiyorum. Buraya geldim. Bakıyorum' dedi. 'Karışma sen bu işlere' dedim ve onu gönderdim. Sonradan dekan Yaşar Gürbüz bana 'Bizim o gün konuştuğumuz çocuk Deniz Gezmiş'ti' dedi."


15 yıl önce