|

Darbe girişimi o sapığın işi

Baş terörist Gülen, darbe girişimi sonuçsuz kalınca “Yüzde birini tanımam” diyerek asker elbiseli haşhaşilerini satmıştı. Cuntacı generallerin buna cevabı, hocalarını sorguda satmak oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:15 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ'cü kalkışmanın ardından başlatılan operasyonlarda gözaltına alınarak tutuklanan generallerin ifadelerine ulaşıldı. Generallerin ifadelerinde FETÖ lideri Fetullah Gülen hakkındaki beyanları dikkat çekti. Darbeci ekipten Hava Kuvvetleri Sistemler Daire Başkanı Tuğgeneral Recep Sabri Özatak, paralel örgüt üyesi olmadığını iddia ederek, “Ben Fetullahçı değilim. Fetullah Gülen benim gözümde bu olayların arkasında olduğunu tahmin ettiğim için sapık biridir. Hava Kuvvetleri'ndeki ortamı, duyduklarımı değerlendirdiğimde, bu darbe girişiminin arkasında Gülen'in olduğundan şüphem yoktur” dedi. Özatak, darbe akşamı saat 19'da eve gidip 20.30'da karargaha geri döndüğünü, savaş uçaklarının hareketlerinin izlendiği Harekat Merkezi'ne geçtiğini, sistemin 22.30 sıralarında kapatıldığını, bu nedenle hangi uçağın nerede olduğunu göremediklerini savundu.



NAMAZI EVDE KILARIM


Bir diğer üniformalı terörist Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İKMAL Daire Başkanı Tuğamiral Hasan Kulaç, Tuğgeneral İrfan Arabacı'nın kendisine 'emir komuta zinciri içerisinde ülke genelinde sıkı yönetim ilan edildi' dediğini aktardı. Arabacı'nın tüm personele “Ankara dışı tayin olanların tayinleri durdurulmuştur. Derhal birliğine gelin” diye mesaj çektiğini söyleyen Kulaç, şu ifadeleri kullandı: “Benim için Fetullah Gülen ilkokul mezunu bir vaizdir. Ben işyerinde namaz kılmam ancak evime gittiğimde namazlarımı kılarım. Benim bu darbe hazırlığından 15 Temmuz'a kadar haberim yoktu. Bu olaylardan sonra gördüğüm kadarıyla bu darbe girişimini Akın Öztürk ve ekibi gerçekleştirdi. Gülen yapılanmasıyla irtibatlı olabileceklerini düşünüyorum.”



GÜLEN İRTİCACIDIR!


Deniz Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı Tuğamiral Murat Şirzai ise kendisini Tuğamiral İrfan Arabacı'nın karargaha çağırdığını belirterek, “Televizyonda darbe olduğu anlayınca Arabacı'ya konuyu sorduğumda, 'şu anda bekliyoruz, yapacak bir şey yok' dedi. Ben karargaha geldiğimde gemiler hareket etmişti. Ancak komuta Arabacı'daydı. Talimatı o vermiş olabilir. Fetullah Gülen benim gözümde irticacıdır. Son dönemde bölücük yapan bir insandır. Ben FETÖ'cü değilim” şeklinde kendini savundu.



'Bildiriyi konsey okuyacaktı'


Darbeci ekipten Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Ahmet Bican Kırker, FETÖ üyesi subayların tasfiyesine yönelik haberlerin TSK içinde dolaştığını, bunun da rahatsızlığa yol açtığını belirtti. Kırker, ifadesinde şunları söyledi: “TSK içinde yıllardır bir huzursuzluk vardı. YAŞ'ta tasfiye yapılacağı ve FETÖ'cü denilen bazı TSK personelinin sistem dışına çıkarılacağı konuşuluyordu. Plana göre, zırhlı araçlarla Sincan (28 Şubat) benzeri bir gösteri yapılacak, AOÇ, Beştepe ve Çukurambar civarındaki yollar ve kavşaklar kontrol altına alınacaktı. Ancak vatandaş bütün yolları tuttuğu için Sabancı Yurdu önündeki kavşağa tankları gönderme imkanı kalmamıştı.



KOMUTANLAR TV'DE KONUŞUNCA...


“Yurtta Sulh Konseyi bildirisinin TRT'de konsey üyelerince okunmasını bekliyorduk. Ancak konsey yerine bir spiker yazılan metni okumaya başladı. Bazı komutanlar TV kanallarına bağlanıp peşpeşe açıklama yaptı. TSK içinde bir bütünlük olmadığını fark ettim. Harekatı durdurduk, teğmenler o gün gece eğitimi yapıyormuş. Hepsi silahlı olduğu için askerlere ateş açıp bir çatışma çıkmasından çekiniyordum. Bunun üzerine teğmenleri toplanıp silahlarını bırakmalarını söyledim. Kendim de silahımı teslim ettim. Gözaltına alınmak için hazır olduğumu söyledim.”


#Darbe girişimi
#Fetullah Gülen
8 yıl önce