|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'millet bahçesi' müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. Erdoğan, 3 şehre 'Millet Bahçesi' müjdesi vererek, Konya, Eskişehir ve İstanbul için hayata geçirilecek projeyi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atatürk Havalimanı'nın olduğu yere 'Millet Bahçesi' kuracağız" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
01:31 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:37 - 24/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Öncelikle hayırlı Ramazanlar diliyorum. Milletimizin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum.

24 Haziran seçimleri için hazırlıklarına Erzurum'dan başlayacağız. Cumartesi Erzurum'da dadaşlarla buluşacağız. Yarın partimizin beyannamesini açıklamakla birlikte, vatandaşlarımıza beklentilerini paylaşacağız.

Dün akşam eşimle Bağlum'da iftara konuk olduk. Vatandaşlarla birlikte iftar yapmak ve onların gözlerinde bize karşı muhabbetini gördük. Bunları görmek bizim yorgunluğumuzu alıyor. Halkımızdan aldığımız enerjiyle yola devam ediyoruz.

"Vekil adayları teker teker incelendi"

Biz partimizin milletvekili adaylarını belirlerken, iki alt komisyon oluşturduk. Alt komisyon çalışmalarını yaptı. Bu çalışmayla müracaat eden herkes alt komisyondan geçti. Buradan geçtikten sonra başında benim bulunduğum üst komisyona geldi.

(SORU) Kabineden aday gösterilen 21 isim bakan olamayacak mı?
Cevap:
Artık 25 sayılı bir bakanlar kurulu yok. Kabinedeki bakan sayısı ciddi manada düşecek. Parlamentodaki sayı ne olacak, bunu görmemiz lazım.

Oluşturulacak kabinenin 'ülkedeki en seçkin' yürütmeyi sağlayacak bir ekibi cumhurbaşkanı oluşturacak.

20 yıllık bir tecrübe ile buradayız. Bunun 4.5 yılı İstanbul'un belediye başkanlığı ardından 11.5 yıl başbakanlık ve ardından yaklaşık 4 yıldır cumhurbaşkanlığı ile ülkeyi taşıyoruz. Bu gerçeklere baktığımızda sıfırdan yola çıkmak başka bir şey. Belli bir deneyim, tecrübe kolay kolay satın alınacak bir şey değil. Bu vatanın neresinde ne eksik, bunları biliyoruz.

Seçim beyannamesi detaya giriyor ve sunuşum var bunun arkasında. Sunuşumun arkasında 'biz ne yaptık, neler vaat ettik ve neleri yaptık ve neleri yapamadık, yeni sistem neleri yapacak?' var. Biz bu beyanname ile bunu açıklayacağız.

3 ilde 'millet bahçesi' müjdesi

Biz çevreciyiz. Bugüne kadar diktiğimiz ağaçla, milyarlarca ağaçla nam salmış bir iktidarız. Şimdi yeni bir adım daha atacağız. O da şu, bazı illerimizde millet bahçeleri kuracağız. Örneğin, Konya. Konya'daki eski stadın orada bir millet bahçesi kuracağız. Eskişehir aynı şekilde. Eski stadın oraya, bir millet bahçesi kuracağız.

Aynı şekilde İstanbul. İnşallah havalimanının olduğu yere millet bahçesi yapacağız. 29 Ekim'de İstanbul'un yeni havalimanını açacağız, mevcut havalimanında dev bir millet bahçesi haline getirmek suretiyle, şehrin merkezinde böyle bir millet bahçesi olsun.

"Biz yaptıklarımızı anlatacağız"

3 bin 500 yataklı şehir hastanelerini açacağız. Hemen hemen her bir kente bir şehir hastanesi açacağız. Geçen Kayseri'yi açtık, muhteşem. Hastanelerde tedavi olan teyzeler, amcalar nasıl dua ediyorlar. Tabi bu hastanelerden para almıyorlar.

"Kanal İstanbul projesini geciktirdik"

Kanal İstanbul projesiyle adeta yeni şehirler kuracağız. Bu proje gecikti ama bu projeden sonra İstanbul adeta yeni bir şehir olacak.

Biz 14 Ağustos'ta girdiğimiz seçimlerde ilk turda kazandık. O zamanlar karşımda 14 parti vardı. Milleti bu evladını 14 Ağustos seçimlerinden tanıyor. Ben inanıyorum ki, milletim bu evladına yine sahip çıkacaktır. Bu defa yeni bir sistemle, geleceğin Türkiye'sini inşa edeceğiz.

Enerji konusundaki çalışmalar

Bizim enerji konusunda önemli çalışmalarımız var. Mersin'de biliyorsunuz Akkuyu projemiz var. TANAP ile temiz enerjinin peşindeyiz. Güneş enerjisinde bin megavatlık projeyi Konya'da başlattık. Bunlar yenilenebilir enerji olduğu için, kirliliği de ortadan kaldırıyoruz. Yenilenebilir enerji konusunda Çin ve Japonya ile görüşmelerimiz var. Geçtiğimiz günlerde Enerji Bakanımız Berat Bey, Çin'deydi.

Rusya, Japonya, Çin ile projeler yapıyoruz. Bu ülkeler ise bize güveniyor. Her şey cebinizdeki para ile olmuyor. Biz göreve geldiğimizde, bütçeyi çeşitlendirdik. Kuru sıkı atmaya gerek yok, çeşitlendirdiğimiz için de biz bu noktaya geldik. 18 Mart Çanakkale Köprüsü mesela aynı sistemle yapılıyor.

Biz Adıyaman'a Nissibi Köprüsü yaptık. İstanbul'a, Çanakkale'ye gel köprü yap, oralara bir şey yapma. Bizde böyle bir şey yok. Onların ulaşamayacağı ellere, biz köprüler yaptık. Van depreminde de milletimizi çatısız bırakmadık. Ben Sakarya, Düzce depremini de hatırlıyorum. O zamanlar ortada devlet yoktu.

ATAK ve ALTAY tankları devam ediyor

İngilizler ile savunma sanayi alanında bir işbirliği ağı oluşturduk. Şu anda savunma sanayi konusunda ciddi bir atılımdayız. İtalyan firması ile ortak ürettiğimiz ATAK helikopterleri, büyük bir açığımızı kapattı. Vurucu gücü çok yüksek helikopterler. Bunların üretim sayısını arttırmak konusunda da adımlar atıyoruz.

Bayraktar SİHA'lar

Terörle mücadelede Bayraktar İHA ve SİHA'lar çok büyük katkı sundu bize. SİHA'lar acayip bir şey. İsrail ve ABD bize bunu vermedi. İsrail, 10 adet vermişti daha sonra tamiri ve bakımı konusunda can çektirdiler. Bu dertten biz kurtulduk. Kendi piyade tüfeklerimizi de yaptık. Bu konuda da savunma sanayi müsteşarlığımız, gerekli görüşmeleri yapıyor.

Öte yandan zırhlı taşıyı araçlarımızı çeşitlendirdik. Bunu bir firma değil, birkaç firma üretiyor.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Canlı yayın
6 yıl önce