|

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEOG mutabakatını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'TEOG’un kaldırılması lazım' değerlendirmelerinin ardından Başbakan Yıldırım'la gerçekleştirdiği 'TEOG' zirvesindeki mutabakatın ilk detaylarını açıkladı.

Yeni Şafak
11:29 - 17/09/2017 Pazar
Güncelleme: 11:40 - 17/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
ARŞİV: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Mart 2016'daki Yozgat Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'ne ziyaretinden.
ARŞİV: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Mart 2016'daki Yozgat Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'ne ziyaretinden.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesinde havalimanında gazetecilere açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'TEOG kaldırılacak mı?' sorusuna ilişkin yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Başbakan Binali Yıldırım'la TEOG'un kaldırılmasına dair görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk detayları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Dün Sayın Başbakan ile bu konuyu etraflıca görüştük ve uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Çok basit bir konu.

Bu konuda Sayın Başbakan'la dün mutabakatımız da oluştu. Temenni ediyorum ki hemen, süratle bunu ülke gündeminden çıkarmak, düşürmek bütün aileleri, yavrularımızı rahatlatacaktır.

Çok daha isabetli olacak
Bizim bir defa bu konuyu gündemimizden çıkarırken çocuklarımızın daha çok okul derslerine yönelmelerinin önünü açmamız ve yarışı okullarında yapmasını sağlamamız çok daha isabetli olacaktır. Liseler MEB kontrolünde kendi sınavlarını yapar."
  • Ne demişti?
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü yapmış olduğu açıklamada "MEB'de bir takım eksiklerimiz var, bunları aşacağız. Ben TEOG olayını yanlış buluyorum. TEOG kaldırılmalı" demişti.
#Recep Tayyip Erdoğan
#TEOG
7 yıl önce