|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü ayaklarımızın altına alacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sahil Güvenlik Akademisi Camii'nin açılışında konuştu. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Erdoğan, "Terörü ayaklarımızın altına alarak yok edeceğiz" dedi.

Yeni Şafak
14:12 - 29/06/2018 Cuma
Güncelleme: 16:25 - 29/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sahil Güvenlik Camii'nin açılışında konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sahil Güvenlik Camii'nin açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim önümüzdeki dönemde de en büyük mücadelemiz ülkemizde terörle olacak. Terörü ayaklarımızın altına alarak yok edeceğiz ki milletimizin huzuru olsun, ülkemizde huzur hakim olsun." dedi.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde bin 500 öğrencinin komando eğitiminde olduğunu aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

  • "Buna da şiddetle çok çok fazlasıyla ihtiyacımız var. Komandolarımızı ne kadar artırırsak, özel kuvvetlerimizi ne kadar artırırsak, terörle mücadelede başarımız o kadar artacaktır. Nitekim son gerek Cerablus gerek Afrin operasyonlarında sizlerin başarısını gördük. Bizim önümüzdeki dönemde de en büyük mücadelemiz ülkemizde terörle olacak. Terörü ayaklarımızın altına alarak yok edeceğiz ki milletimizin huzuru olsun, ülkemizde huzur hakim olsun. Ülkemize kimsenin yan gözle bakmasına fırsat vermeyeceğiz, müsaade etmeyeceğiz."

Selçuklu mimarisinden esinlenildi

Daha önce Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı içindeki Destek Kıtalar Komutanlığı binasında faaliyet gösteren bir mescit yer alıyor ve ibadet ihtiyacı bu şekilde karşılanıyordu.

Kampüse, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önderliğinde ve hayırsever bir iş adamının yardımlarıyla yeni ibadethane yaptırıldı.

25 Ağustos 2017'de temeli atılarak yapım çalışmalarına başlanan camide, Selçuklu mimarisinden esinlenildi, dış cephesi ise doğal travertenden imal edildi.

2 bin 190 metrekare alana inşa edilen cami, 4 bin 300 kişinin aynı anda ibadet etmesine imkan sağlayacak.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Askeri Akademi
#Cami
#Sahil Güvenlik Komutanlığı
6 yıl önce