|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey Netanyahu sen bir teröristsin

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana 6. Olağan İl Kongresinde konuştu. "Türkiye'ye Fransız olanlar rahatsız ama biz dimdik yolumuza yürüyeceğiz" diye konuşan Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi.Türkiye'nin Afrin harekatını eleştiren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Erdoğan "Ey Netanyahu! Sen işgalcisin. İşgalci olarak o topraklarda bulunuyorsun. Sen bir teröristsin" ifadeleri ile tepki gösterdi. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3844 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Yeni Şafak
14:40 - 1/04/2018 Pazar
Güncelleme: 16:17 - 1/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresine katılmak için hava yoluyla Adana’ya geldi. Erdoğan, havalimanında Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile milletvekilleri ve öteki yetkililer tarafından karşılandı.

Erdoğan, Serinevler Spor Salonu’ndaki partisinin Adana 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Erdoğan'ın kongredeki konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

16 Nisan'da ortalamanın üzerine çıkamadıysak da inşallah mart, kasım 2019'da bu ortalamaların çok çok üzerine çıkmak suretiyle bizler için farklı düşünenlere gerekli cevabı vereceğiz. Kardeşlerim yola çıktığımızda Türkiye'nin kişi başına milli geliri 3 bin 500 dolardı, şimdi 11 bin dolar. Nereden nereye. Bunları anlatmanız lazım bilmeyenlere.

"Fransız olanlar rahatsız"

Ne dedim ben size ihtiyaç olduğu anda önce ben sonra da siz beraber çıkacağız yola. Bazıları rahatsız. Türkiye'ye Fransız olanlar rahatsız ama biz dimdik yolumuza yürüyeceğiz.

İsrail'e tepki

Dün İsrail'in Başbakanı muhatabım değil de, bir laf etmiş. Onların ordusu hiçbir zaman zulüm yapmamış. Bizim Afrin'de mazlumlara kalkıp da oralarda askerimizin zulmettiğini söylüyor.

Kalkmış, Afrin'de askerimizin mazlumlara zulmettiğini söylüyor. Ey Netanyahu, sen çok zayıfsın, çok garipsin. Bir defa kendine çeki düzen ver. Biz teröristlerle uğraşıyoruz ama senin derdin teröristler değil. Çünkü sen terör devletisin.

"Yeri geldiği zaman o nükleer silahlar da çalışmaz"

Senin dünyada doğru dürüst sevenin yok. Birleşmiş Milletler'de Kudüs ile ilgili attığın adım, aldığın cevap ortada. 'Benim nükleer silahım var' diye hava atma. Yeri geldiği zaman o nükleer silahlar da çalışmaz.

Afrin'de 3844 terörist etkisiz hale getirildi

Afrin'de güvenli hale gelen bölgelere Suriyeli kardeşlerimizin dönüşü başladı. Fırat Kalkanı bölgesine 160 kardeşimiz döndü. Şimdi de Afrin'den ayrılan kardeşlerimiz güvenli şekilde devam edecek. Hiç endişeniz olmasın. Biz inanıyoruz inandığımıza göre üstünüz.

Türkiye terör örgütlerini tepeledikçe çatlak sesler de armaya başladı. Afrin'de 3844 terörist etkisiz hale getirildi. Türkiye'nin sınırlarını taciz eden 100'ü aşkın vatandaşımızı şehit edenlerin yanına bırakmayız. İçerideki teröristlere bıraktık mı? Bırakmadık. Kaçacak delik arıyorlar, çıkamıyorlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.

Bu bayrak herkesi kucaklar sarar. Coğrafyamızdaki pek çok bayrakta aynı alamet olarak ay ve yıldızı görebilirsiniz. Bunların hiçbiri tesadüfi değil.

PKK'nın da başını ezeriz

Bizim terör örgütleri ile birlikte yürüme gibi bir ayıbımız yoktur bizim anlımız ak başımız diktir. Biz gittiğimiz yere medeniyet götürürüz. Kimse bu bayraktan rahatsız olmasın. Biz sadece teröristin tepesine bineriz. Güvenli olan yerlere sadece hizmet götürdük. DEAŞ'ın başını nasıl ezdiysek PKK'nın başını da öyle ezeriz.

Sen bir teröristsin


Ey Netanyahu! Sen işgalcisin. İşgalci olarak o topraklarda bulunuyorsun. Sen bir teröristsin. Filistinlilere yaptıklarınızı tarih kaydediyor. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız. İnanıyorum ki İsrail halkı senin bu yaptıklarından rahatsız.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Adana
#AK Parti
6 yıl önce