|

Erdoğan: Danıştay 5 yıldır neredeydi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'deki Danıştay Sempozyumunda açıklamalarda bulundu. Tek başlılıktan çok başlılığa doğru giden bir süreç var diyen Erdoğan, "Ben damdan düştüm bunları bilirim. İzmir Limanı'nı özelleştirme kararımızı Danıştay 2 yıl bekletti. Alacak isim vazgeçti. Türkiye 1 milyar dolar zarar etti. Bunun hesabını kim verecek?" şeklinde konuştu. Danıştay'ın andımız kararını değerlendiren Erdoğan, "2013'ten 2018'e kadar neredeydiniz? Ne için ant konusu kararını şimdi veriyorsunuz? Şimdi mi aklınıza geldi" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
11:57 - 24/10/2018 بدھ
Güncelleme: 12:27 - 24/10/2018 بدھ
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'deki Danıştay Sempozyumunda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye uzun yıllar milli iradeyi esir alan vesayetçi yapıdan kurtulmuş, gerçek bir demokrasiye geçiş konusunda tarihi bir adım atmıştır.

"İhaleyi 2 yıl beklettiler zarar 1 milyar dolar"

Bazı uygulamalarda çift başlılık değil, çok başlılığa doğru giden bir süreç var.

Yargı organlarının kanuni çerçeveye bağlı kalarak hareket etmesi çok önemlidir. En ufak bir ihmal ya ihlal, milletimizin yargıya güvenini azaltacak, yönetimde ciddi zararlar açabilecektir.

"16 yıldır bunun mücadelesini veriyorum"

  • Yargı, kararını verirken yetkilerini aşmamaya yönelik adımlar atmalı. Karar verirken yasaya uygunluk değil, yasa koyucu gibi karar vermek asla doğru değildir.
  • Yerindelik görevi idareye mi ait, yargıya mı ait? Ben bunun kavgasını 16 yıldır veriyorum.

Kuvvetler ayrılığını tanımı içerisinde aynen uygulamamız gerekiyor.

Danıştay 5 yıldır neredeydi?

  • Danıştay, ant ile karar veriyor, 5 yıldır neredeydiniz? Niye şimdi veriliyor? Şimdi mi aklınıza geldi? Biz alkışlanması gerektiği zaman alkışlarız, yanlış olduğu zaman söylemek durumundayız. Millet tokat atması gerektiği zaman bana atıyor, yuhlaması gerektiği zaman bizi yuhluyor, sizi değil. Biz de sizlerden gecikmeyen adil kararlar bekliyoruz.

Yassıada Mahkemelerinden 28 Şubat'a kadar yargının siyasallaşmasının bedelini yargı camiamız da ödemiştir. Vesayetçi zihniyetin tekrar hortlatılmasına göz yummamalıyız. Son günlerde yaşanan kimi tartışmaların hukuk içinde çözüme ulaşacağına inanıyorum.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Danıştay
6 سال واپس