|

CHP’nin kalelerinde ittifak oyları ikinciye

İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkarmayacağını açıklayan MHP’de gözler AK Parti’nin jest yapacağı illere ve jestin boyutuna çevrildi. İttifakın şekli ise CHP’nin birinci, MHP ve AK Parti’nin ikinci olduğu iller olarak çizilecek. Buralarda gücün ikinci partide birleştirilmesi gündemde.

Nur Banu Aras ve
04:00 - 29/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:47 - 29/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
MHP’de gözler AK Parti’nin jest yapacağı illere ve jestin boyutuna çevrildi.
MHP’de gözler AK Parti’nin jest yapacağı illere ve jestin boyutuna çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gideceği G-20 zirvesinden dönüşte bir araya geleceği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile son şeklini vereceği 31 Mart seçimlerine ilişkin ittifak çalışmaları alt düzeyde devam ediyor. AK Parti'den Mehmet Özhaseki ve MHP'den Sadir Durmaz hafta başında bir araya gelerek çalışmalarına kaldığı yerden devam etti.

MHP'Lİ BELEDİYELER MASADA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP’ye jest yapılacağını açıklamasının ardından söz konusu illere yoğunluk verildi. AK Parti kulislerinde, İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkarmayacağını açıklayan MHP'ye verilecek belediyeler tartışılıyor. Halen Osmaniye, Isparta, Bartın, Manisa, Mersin ve Adana'nın yönetimleri MHP’nin elinde bulunuyor.

SON KARAR ERDOĞAN VE BAHÇELİ'NİN

Buralarda nasıl bir strateji izleneceği, AK Parti’nin buraların kaçında aday gösterip göstermeyeceği Bahçeli-Erdoğan zirvesinde netlik kazanacak. AK Parti’nin jest yapacağı seçim bölgelerinde MHP’nin AK Parti’nin de tabanına hitap edecek isimle seçmen önüne çıkacağı konuşuluyor. İttifakta AK Parti’nin İstanbul, Ankara ve İzmir, MHP’nin ise zirvede kararlaştırılacak illerde ipi göğüslemesi öncelik olacak.

GÜÇ BİRLİĞİ YAPILACAK

Bunun yanı sıra yönetimleri CHP ve kayyum belediyelerinde ise güçlü tarafın desteklenmesi formülü ile sonuca gidilmeye çalışılacak. Bu çerçevede CHP'nin birinci, MHP ve AK Parti'nin ikinci olduğu illerde gücün ikinci partide birleştirilmesi gündeme gelecek.

#CHP
#Yerel Seçim
5 yıl önce