|

CHP’den milli mesajlar

CHP, ABD'nin Türkiye'ye yönelik başlattığı ekonomik savaşta verdiği mesajlarla milli bir duruş sergiledi. CHP'liler, "Beka sorunu, ahlaksız saldırı, söz konusu olan vatandır, Türkiye'yi aşağılatmayız" sözleriyle hükümete destek verdi.

Ahmet Fatih Erturan
04:00 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 03:04 - 14/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Muharrem İnce - Faik Öztrak - Haluk Pekşen
Muharrem İnce - Faik Öztrak - Haluk Pekşen

Ana muhalefet partisi CHP, ABD'nin başlattığı ekonomik saldırı ve kuşatmaya karşı milli bir duruş sergiledi ve hükümete mücadelesinde tam destek verdi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “Vakit, olanı biteni izleyip, 'ne halleri varsa görsünler' demek vakti değildir. Ülkesine karşı sorumluluk hisseden herkes ve her kurum, gücü yettiği kadarıyla, bu durumdan kurtulmak için çareler geliştirmek zorundadır" dedi.

TÜRKİYE’Yİ AŞAĞILATMAYIZ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da, ABD ile yaşanan gerilimin ardından dövizde yaşanan artışla ilgili açıklamasında “Türkiye Cumhuriyeti'nin aşağılanmasına, ülkemizin haysiyetinin ayaklar altına alınmasına teşebbüs dahi edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Milletimizle omuz omuza bunun karşısında dimdik duracağız” diye konuştu.

AHLAKSIZ SALDIRI

25 ve 26. Dönem CHP Trabzon Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Döviz kurunun bu denli savrulmasının hiçbir ekonomik veriyle izahı mümkün değildir. Gelinen bu nokta AKP politikalarını eleştirmeyi aşmış; güzel ülkemize karşı asla kayıtsız kalamayacağımız ağır ve ahlaksız bir saldırıya dönüşmüştür. Söz konusu olan vatandır. Dolar 7.15” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN DEĞİL BEKA SORUNU

CHP eski İstanbul Milletvekili Umut Oran da sosyal medya hesabı üzerinden verdiği mesajda “Sorun Recep Tayyip Erdoğan’ın ya da AK Parti’nin sorunu olmaktan çıktı. Sorun: Türk milletinin beka ve ulusal güvenlik sorunu TBMM acilen toplanmalı” dedi.


Türkiye battığında mutlu mu olacaksınız

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TTB) Metin Feyzioğlu da ABD’nin Türkiye’ye başlattığı ekonomik savaşına karşı, “Birlik olursak hiç kimse bizi yıkamaz” dediği videoda dövizin yükselmesine sevinenlere sert tepki gösterdi. Feyzioğlu şunları söyledi:

“Aynı gemideyiz. Dolar 7 lira olsa sevinecek misiniz? Türkiye battığında mutlu mu olacaksınız? Felaket geliyor diye mutlu olmak nasıl bir akıl tutulmasıdır? Bu ülke gitmedi, bitmedi. Türk milleti birlik olacak. Bu sıkıntının üstesinden gelecek. Birlik olursak hiç kimse bizi yıkamaz” dedi.

#CHP
#EKonomi
#ABd
#Kriz
6 yıl önce