|

Cenaze skandalı

Çalışmak için gittiği Irak’ta hayatını kaybeden Yusuf Tutkal’ın cenazesi bu ülkede rehin kaldı. Iraklı yetkililer, naaşın gönderilmesi için aileden 4 bin 500 dolar istedi. Aile, parasızlıktan cenazeyi getiremiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:17 - 25/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Eşi ve kızlarıyla birlikte çektirdiği fotoğrafı elinden düşürmeyen Cemile Tutkal, “Eşimin cenazesi Türkiye’ye getirilsin” diyor.
Eşi ve kızlarıyla birlikte çektirdiği fotoğrafı elinden düşürmeyen Cemile Tutkal, “Eşimin cenazesi Türkiye’ye getirilsin” diyor.

Mobilya ustası Yusuf Tutkal’ın Irak’ta rehin kalan cenazesi, parasızlıktan Türkiye’ye getirilemiyor. Mersin’de yaşayan evli ve 2 kız çocuğu babası mobilya ustası Yusuf Tutkal (36), kredi borçlarını ödeyebilmek için 3 yıl önce Irak’ın Kerbela kentindeki bir mobilya atölyesinde çalışmaya başladı. Tutkal, 14 Kasım’da uykusunda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

ÇARESİZ AİLE BEKLEYİŞTE

Cenazesi morga kaldırılan Tutkal’ın ölüm evrakı, önceki gün Türkiye’nin Irak Konsolosluğu’na ulaştı. Iraklı yetkililer, naaşın Türkiye’ye gönderilmesi için aileden 6 bin dolar talep etti. Skandal talep karşısında şok geçiren ailenin girişimleri sonucu bu rakam 4 bin 500 dolara indirildi. Ancak bu meblağ bile aileyi kara kara düşündürmeye yetti.

EŞİMİN MEZARI OLSUN

Tutkal’ın eşi Cemile Tutkal, bu parayı ödeyecek güçlerinin olmadığını belirterek, “Bayağı zor durumdayız, sıkıntılıyız. Perişan olduk. Eşimin en azından bir mezarı olsun. Çocuklarım hala inanamıyor Küçük kızım bana, ‘babam Irak’ta. Gömmemiz gerekiyor ki ölsün’ diyor. Bu paranın salı gününe kadar ödenmesi gerekiyor” diye konuştu.

  • Yardım bekliyoruz
  • Çaresizlikten kıvranan aile, cenazenin Türkiye’ye getirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım bekliyor. Yusuf Tutkal’ın ağabeyi Tufan Tutkal, “Kardeşim çocuklarına daha iyi bir hayat sağlayabilmek adına Irak’a gitmişti. Iraklı yetkililer, naaşın bize teslim edilebilmesi için 6 bin doların gerekli olduğunu bildirdiler. Görüşmeler sonucu bu miktarı 4 bin 500 dolara indirebildik. Ancak şu anki şartlarda bu parayı bulmamız bile mümkün değil. Bu parayı temin edemezsek, kardeşimin Irak’a gömülebileceğini bildirdiler. Biz, cenazemizin Türkiye’de defnedilmesini istiyoruz” dedi.
#Yusuf Tutkal
#Irak
5 yıl önce