|

Çavuşoğlu'ndan Pompeo'ya 84 kişilik FETÖ listesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile biraraya geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:29 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo
​​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo

Çavuşoğlu, Pompeo ile yaptıkları görüşmelerde ilişkilerin nasıl normalleştirebileceği konusunda konuştuklarını söyledi. Çavuşoğlu’nun açıklamaları satır başları ile şöyle:

Pompeo ile yaptığımız görüşmelerde ilişkilerimizi nasıl normalleştirebiliriz bunları konuştuk. Görüşmede beklentilerimizi ortaya koyduk. Bunları FETÖ ile mücadele, menbiç yol haritası ve Fırat’ın doğusunu ve ABD’nin YPG ile olan işbirliği konularını konuştuk. ABD’den iade edilmesini istediğimiz 84 kişinin isim listesini verdik. Zaten bu listeyi telefon görüşmesinde Trump, Sayın Cumhurbaşkanımızdan rica etmişti. Ve Trump’a iletilmek üzere listeyi verdik. İkili görüşmelerde bu konu gündeme geldiği zaman, bu konuya ciddi olarak bakacaklarını söylediler. Zaten FETÖ’nün kendisi dahil, 84 kişinin isim listesini de bu sebepten dolayı istedi.

CİNAYETİ AYDINLATILMALI

Kaşıkçı cinayetinden dolayı birçok ülke Suudi Arabistan’la ilişkilerini bozmak istemiyor, biz de istemeyiz; fakat cinayet aydınlatılmalı. Şuan 11 kişi Suudi Arabistan’da tutuklu. Türkiye’de devam eden bir soruşturma var. Viyana soruşturmasına göre bu soruşturmanın Türkiye’de devam etmesi gerekiyor. Kaşıkçı’yı öldürüp parçalara ayırdıklarını kabul ediyorlar. İşbirlikçi bilinen bir kişidir.” Öte yandan Çavuşoğlu, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#ABD
#Mike Pompeo
5 yıl önce