|

ByLock’ta YAŞ trafiği

FETÖ imamı Dilaver Azim’in, kalkışmadan 1 yıl önce YAŞ kararlarıyla ilgili konuşmalar yaptığı belirlendi. Telefon tapelerine yansıyan konuşmalarda atanan komutanlar hakkında yorum yapan Azim, jandarmanın kendileri için ne denli önemli olduğundan söz ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2018 الأربعاء
Güncelleme: 04:28 - 14/02/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
Alaeddin Kaya - İlhan İşbilen
Alaeddin Kaya - İlhan İşbilen

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in aralarında bulunduğu örgütün tepe yönetimindeki 75 sanığın yargılandığı davada sona gelindi. Mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, tutuklu bulunan 7 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcılık mütalaasında söz konusu 7 sanıkla ilgili önemli ayrıntılar yer aldı. Mütalaada FETÖ’nün tepe yönetiminin ByLock trafiği de deşifre edildi.

İNKAR ETTİ AMA LİSTESİNDE 21 KİŞİ VAR

Gülen’in “Şeytan Alaeddin” lakabını taktığı Alaeddin Kaya, ByLock kullanmadığını iddia etmişti. Ancak mütalaaya giren bilgilere göre Kaya, 8 Kasım 2014 ile 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında ByLock’a 159 kez girdi, 81 mesaj aldı, 44 mesaj gönderdi. Sanık Kaya’nın ByLock’taki grubunda 21 kişi bulunduğu belirlendi. Kaya gibi ByLock kullanmadığını iddia eden FETÖ'nün mahrem hizmetler görevlisi Ali Çelik’in de 24 Aralık 2015 tarihinden itibaren aynı numaradan 861 kez ByLock’a girdiği tespit edildi.

İŞBİLEN 48 BİN 800 KEZ GİRMİŞ

ByLock kullandığı belirlenen FETÖ’nün tepe yönetimindeki isimlerden biri de eski milletvekili İlhan İşbilen. ByLock kullanmadığını iddia eden İşbilen’in, 5 hattan 48 bin 800 kez ByLock’a erişim sağladığı ortaya çıkarıldı. İşbilen’in ByLock’a son erişim sağladığı tarih ise 3 Kasım 2015.

‘JANDARMA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

FETÖ imamı Dilaver Azim ile ilgili mütalaaya koyulan ayrıntılar da dikkat çekti. Tutuklanmadan önce teknik ve fiziki takibe alınan Azim’in 6 Ağustos 2015 günü yaptığı görüşmede 2015 YAŞ kararlarıyla ilgili yorumlar yaptığı tapelere yansıdı. Azim’in, mütalaada “x şahıs” olarak geçen şahısla yaptığı konuşmada askeri şurayı değerlendirdiği, atanan komutanlarla ilgili yorumlar yaptığı ve jandarmanın kendileri için önemli olduğunu söylediği belirtildi.

Yırtmak için örgüte sövmüş

Dilaver Azim’in, 6 Ağustos 2015’ten sonraki görüşmelerinde FETÖ’den “f tipi” diye bahsetmesi dikkat çekti. 2 Eylül 2015 tarihli bir konuşmasında, “F tipiyle ilgili şey yapınca insan çıldırıyor, çünkü yirmi beş sene sövmüş bir adamım. Bu takım benden nefret ediyor. Allah bunlara fırsat vermesin” diyen Azim’in, dinlendiğinden bilgisi olduğu ve kendisini temize çıkartmak için bu tarz konuşmalar yaptığı değerlendirildi.

#ByLock
#FETÖ
#Alaeddin Kaya
#İlhan İşbilen
٪d سنوات قبل