|

Bu görüntüler son bulacak

10 yaşındaki Yağmur’un feryadı hükümeti harekete geçirdi. Artık çocukların icra yoluyla teslim alınması son bulacak. Yasal düzenlemeyle çocukların teslimi kurulacak “Çocuk Teslim Merkezleri”nce yürütülecek.

Haber Merkezi
04:00 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 00:22 - 31/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
10 yaşındaki Yağmur Ç. babasından zorla alınmıştı.
10 yaşındaki Yağmur Ç. babasından zorla alınmıştı.

İstanbul-Bağcılar’da icra memurları tarafından zorla babasından koparılan 10 yaşındaki Yağmur Ç.’nin çığlığı, çocukların icra yoluyla teslim alınmasını sona erdirecek. Boşanmış çiftlerin çocuklarının icra dairesi aracılığıyla teslimi işlemleri, yeni yasama yılında TBMM’ye sevk edilecek kanun teklifi ile sona erecek. Yapılacak yasal düzenleme ile çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki tesisi işlemleri, icra daireleri yerine bu amaçla oluşturulacak “Çocuk Teslim Merkezleri’ aracılığıyla yürütülecek. Böylece, çocuk tesliminin icra daireleri aracılığıyla yapılması sona erecek.

MASRAFLAR DEVLETTEN

Çocuğun yüksek yararı doğrultusunda teslim sırasında psikolog ve pedagog gibi uzmanlar ile eğitimciler de hazır bulunacak. Velayete sahip anne veya babanın yükümlülüğünü haklı bir sebep olmaksızın birden fazla kez yerine getirmemesi, çocuğunu göstermemesi halinde, çocuğun menfaati dikkate alınarak velayet sahibi değiştirilebilecek. Ayrıca durum ve koşullara göre velayet kaldırılabilecek, çocuğa vasi de atanabilecek. Çocuk teslimi veya çocukla kişisel ilişki kurmada yapılacak tüm masraflar devlet tarafından karşılanacak.

BAKANLIK MÜDAHİL OLDU

Bu arada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bağcılar’da 10 yaşındaki Yağmur Ç.’nin icra yoluyla babasından alınarak, annesine teslim edilmesi olayıyla ilgili, “Ebeveynler ve çocuk ile ilgili devam eden yasal süreç, Bakanlığımız tarafından yakından takip edilecek ve velayetle ilgili davaya Bakanlığımız adına müdahil olunacak” bilgisini verdi.

#Aile
#Çocuk Teslim Merkezi
6 yıl önce