|

Bu Fuar’da iş var

7. İstihdam Fuarı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi’nde açıldı. Yoğun ilginin olduğu fuarda vatandaşlar işletmelerle temasa geçerek iş müracatında bulunup form doldurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/05/2018 Salı
Güncelleme: 02:28 - 8/05/2018 Salı
Yeni Şafak
7. Trabzon İstihdam Fuarı’na yoğun ilgi 
7. Trabzon İstihdam Fuarı’na yoğun ilgi 

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, geçen yıl Cumhuriyet tarihinin en yüksek işe yerleştirme rakamını gerçekleştirdiklerini belirterek bu anlamda 1 milyon 49 bin 257 kişiyi işe yerleştirmede aracılık yaptıklarını söyledi. 7. İstihdam Fuarı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi’nde açıldı. Yoğun ilginin olduğu fuarda vatandaşlar firmalarla yakın temasa geçerek iş müracatında bulunup form doldurdu.


FUAR’A YOĞUN KATILIM OLDU

Trabzon Valiliği, İŞKUR İl Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 7. İstihdam Fuarı’na, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye İş Kur Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, daire müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ İÇİN EĞİTİM

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da kalıcı istihdam hedefinde en önemli noktanın eğitim olduğunu belirterek, “Hedef, istihdama giren tüm elemanların orada kalıcı olması. Belli süre çalışıp da başka iş aramasınlar. Burada da en önemli nokta eğitim. Nitelikli iş gücü için eğitimleri sürdürmemiz gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızla bu yıl yapılan istihdam toplantısında alınan karar gereği, Türkiye’de ilk kez 1,5 milyon kişi iş sahibi oldu.” diye konuştu.

  • EN FAZLA PERSONEL ÇALIŞTIRANA PLAKET
  • Trabzon Valisi Yücel Yavuz da konuşmasında nitelikli işin önemine vurgu yaparak gençlerin bu anlamda kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından Trabzon’da en fazla personel çalıştıranlara plaket takdim edilirken, bu konuda Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Erdem’e plaketini TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu verdi.
#​7. İstihdam Fuarı
#Trabzon
6 yıl önce