|

Bu bileği bükemezler

Mehmetçik, dünyanın süper güçlerince desteklenmiş teröristlere Zeytin Dalı Harekâtı ile kök söktürüyor. Göreve giderken yakınlarına “Bizi beklemesinler” diye mesaj gönderen ve ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla cephede büyük kahramanlıklar sergileyen askerler, teröristlerin saldırıları sonucu ağır yaralandıklarında bile vakur tavırlarından ödün vermiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 07:06 - 8/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Kahraman askerler ağır yaralandıklarında bile vakur tavırlarından ödün vermiyor.
Kahraman askerler ağır yaralandıklarında bile vakur tavırlarından ödün vermiyor.

Türk askerinin uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir görüntüsü daha bu kez, MHP Milletvekili Ruhi Ersoy’un paylaşımıyla kayıtlara geçti.

VATAN SAĞOLSUN

Afrin’de TSK birliklerine havan topuyla saldıran PKK, önceki gece iki askeri yaralamıştı. Yaralı askerler hemen bulundukları yerden alınarak sınır bölgesindeki hastaneye sevk edildi. Sedyelere yatırılan ve birbirlerinin elini bırakmayan askerlerin o anki halini MHP’li Ersoy şöyle anlattı: “Dün gece Afrin’de havan düşmesi sonucu yaralanan iki askerimiz Kaymakamımızca karşılandı. Canları çok yanıyordu, yaraları fazla idi ama ‘vatan sağolsun’ diye sayıklıyor, birbirlerinin ellerini bırakmıyorlardı. İşte bu eller milli birlik ve kenetlenmenin adeta sembolü olmuştur.”

Afrin’den acı haber: 2 şehit

Afrin’deki hainleri temizlemeye yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın 19. gününde yine yüreklere ateş düştü. PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’lı teröristler, Afrin’in Bülbül güneybatısı ve El Maski civarında bulunan Mehmetçiğe havan ve tanksavarla saldırdı. Kalleş saldırıda Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bilal Akpınar ve Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan şehit oldu. Şehit Akpınar’ın Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki baba evine ateş düştü. Şehit Akpınar’ın eşi Nafize Nur Akpınar’ın komiser yardımcısı olduğu ve çiftin 3 aylık evli olduğu öğrenildi. Şehit Doğan’ın Kilis’teki ailesine haberi verildi.

#mehmetçik
#TSK
6 yıl önce