|

Beni evde tutamazsınız

İstanbul’daki darbe girişimi sırasında FETÖ’cü askerlerin açtığı ateş sonucu şehit olan gazetemizin foto muhabiri Mustafa Cambaz’ın eşi Semra Cambaz, o gün yaşadıklarını anlattı: O gün evdeydi. ‘Bu olaylar başlamışken beni evde tutamazsın’ dedi. Ölüme, uçar gibi, koşar gibi gitti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:08 - 19/07/2016 Salı
Yeni Şafak

İstanbul-Çengelköy'de, hükümete karşı gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında FETÖ'ye bağlı darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden gazetemizin foto muhabiri Mustafa Cambaz'ın eşi Semra Cambaz, kocasının uçar gibi ölüme gittiğini söyledi. Yeni Şafak'ın şehidi Cambaz'ın evinde büyük hüzün yaşanıyor. Eşinin darbe girişimini duyar duymaz Çengelköy'e gittiğini öyleyen Semra Cambaz, o gün yaşananları şöyle anlattı: “Olay günü eşim evdeydi. Askerlerin darbe girişiminde bulunduğunu duydu. O sırada çatışmalar başlamıştı. Patlama sesleri, tarama sesleri geliyordu. Eşime, 'gitme' dedim ama 'Bu olaylar başlamışken beni evde tutamazsın' dedi. Ölüme, uçar gibi, koşar gibi gitti.”



BABAN GİTTİ OĞLUM


Eşinin darbeci askerlerden hesap sormaya gittiğini vurgulayan Cambaz, “Onlarla bir kavga halindeydi. Darbeci askerlere hesap sorar durumdaydı ama karşısına kanlı katillerin çıkabileceğini tahmin edemedi. Çatışmalar devam ederken telefonda oğluma, Çengelköy Karakolu'nun kurşunlandığını ve kendisinin köşeye sıkıştığını söylemiş. Ben o anda oğluma 'baban gitti' dedim. Ben o an eşimin öleceğini hissettim. O telefon konuşması aslında bir veda konuşmasıydı. O anda gerçekten eşim vurulmuş, hastaneye kaldırmışlar ama kurtarılamadı. Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verdik” şeklinde konuştu.



HEMEN SOKAĞA FIRLADI


Mustafa Cambaz'ın oğlu Alparslan Cambaz da 15 Temmuz Cuma gecesi, babasının darbe girişimi olduğunu duyar duymaz evde duramadığını ve kendisine, önceki darbe dönemlerini yaşadığını ve sokaklarda olması gerektiğini söylediğini belirtti. Alparslan Cambaz, “Babam Çengelköy'e indi ve daha sonra telefon açtı. Telefonda, askerlerin ateş açtığını ve kendisinin bir duvarın dibinde olduğunu söyledi. Tam o sırada silah seslerini duydum ve telefon kesildi. Bunun üzerine 'Ondan geldik, ona döneceğiz' yazılı tişörtümü giydim, abdestimi aldım ve Çengelköy'e gittim. İnsanların üstüne askerler tarafından ateş açılıyordu. Gözlerim babamı aradı ama onu bulamadım. Babam iki kurşunla göğsünden vurulmuş ve hastaneye kaldırılmış. İlk başta Çengelköy Medivia Hastanesi'ne oradan da Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakli yapılmış. Orada ise yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı” dedi.



Ailede hüzün hakim


Yeni Şafak'ın şehidi foto muhabirimiz Mustafa Cambaz'ın eşi Semra Cambaz ile oğlu Alparslan Cambaz, o gün yaşananları anlattı.



Taziye yağmuru


Millli iradeye kast eden ihanet cuntasına karşı vatandaşlarımızın verdiği onurlu direnişe destek vermek için meydanlara çıktıktan sonra FETÖ'cü darbeci askerler tarafından şehit edilen foto muhabirimiz Mustafa Canbaz için birçok kurumdan taziye mesajları geldi. İşte o mesajlar:



Anadolu Ajansı


Darbeye karşı milli direnişin sembollerinden biri olan Mustafa Cambaz kardeşimize Yüce Allah'tan rahmet ailesine sevenlerine ve gazete çalışanlarına başsalığı dilerim.



DenizBank


Mustafa Cambaz'ın, 15 Temmuz gecesi demokrasi ve özgürlüklerimize karşı gerçekleştirilen haince darbe girişimi sırasında hayatını kaybetmesi bizleri derin bir üzüntüye boğdu.



TGC:


Değerli meslektaşımız Mustafa Canbaz'ın 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde elim kaybından duyduğumuz üzüntüyü belirtirtüm Yeni Şafak ailesine başsağlığı dileriz.



Digiturk


Şehidimize Allah'tan rahmet; kederli ailesine,size ve tüm sevenlerine başsağlığı ile sabır dileriz. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Milletimizin başı sağolsun.



Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç


15 Temmuz gecesi yaşananlar hepimizi derinden üzmüştür. Mustafa Canbaz'a Allah'tan rahmet rahmet, Yeni Şafak ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.



İttifak Holding


Ülkemiz demokrasisi adına büyük bir utanç olan darbe girişine karşı dik durarak şehitlik mertebesine erişen kahraman Mustafa Canbaz'a Allah'tan rahmet diliyoruz.



Bilintur


Değerli çalışma arkadaşınız Mustafa Canbaz'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Cambaz'a Allah'tan rahmet sizlere ve tüm yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.



Cardtek


Yeni Şafak foto muhabiri Mustafa Canbaz'ın olaylar sırasında hayatını kaybetmesini üzüntüyle karşıladık. Merhuma Allah'tan rahmet size ve tüm yakınlarına sabırlar dileriz.



Derimod


Devletimiz ve milletimizin sağduyulu mücadelesi ile bastırılan menfur teşebbüs esnasında can veren Mustafa Cambaz'a rahmet, size ve ailesine baş sağlığı dileriz.



Bersay


Mustafa Canbaz'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dileriz.



AXA Sigorta


Çalışma arkardaşınızMustafa Canbaz'ın hain bir darbe girişimi esnasında hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduk. Yeni Şafak kurumuna, ailesine na başsağlığı diliyoruz.


#FETÖ
#Mustafa Cambaz
#Semra Cambaz
8 yıl önce