|

Baykal’ın durumu ağırlaştı

Tıkalı damarı nedeniyle beyninde pıhtı oluşan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın durumu ağırlaştı. Ödem ve kanaması artınca dün öğle ameliyat edilen Baykal, akşam da beyninde biriken kan nedeniyle operasyon geçirdi. Baykal’ın tedavi sürecinde bazı olumsuzluklar yaşadığını belirten Prof. Dr. Erkan İbiş, “Hayati tehlike var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:28 - 18/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​​CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, dün iki kez ameliyat edildi.
​​CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, dün iki kez ameliyat edildi.

CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, dün iki kez ameliyat edildi. Sabah saatlerinde beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı izlenmesi nedeniyle ameliyata alınan Baykal’ın akşam saatlerinde de kafatasındaki basınç artışına müdahale edildi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Deniz Baykal’ın, beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı izlenmesi üzerine ikinci kez ameliyata alındığını bildirdi. İbiş, Baykal’ın tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi’nin bahçesinde bekleyen gazetecilere, gerçekleştirilen ikinci operasyon sonrasına yönelik bilgi verdi.

KANAMA YOK İÇİMİZ RAHAT

İbiş, Baykal’ın sağlık durumunda kafa içi basıncının artması nedeniyle ani gelişen bir durum olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Arkadaşlarımızın bunu saptanması ve bunun da beyinde bir hasara, sağlam dokularda başka bir hasara yol açmaması için derhal müdahale ettiler. Ameliyatı yaparak o basınca bağlı yeni beyin hasarı oluşma riskini ortadan kaldırdılar. Elbette bu rahatlık beyin ödeminin olumsuz etkisini ortadan kaldırdı. Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat.


DURUMU DEĞERLENDİRİLECEK

Deniz Bey, hem beynin istirahatte tutulması, hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması, hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor. Tekrar tomografisi yapılacak. Ardışık tomografilerle sürekli değerlendirilecek ve ona göre de tedavi planlamaları yeniden düzenlenecek. Şu anda bulunduğumuz durumda her şey hekim arkadaşlarımızın kontrolü altında. Tedavi de başarılı bir şekilde uygulanıyor. Ama bundan sonraki süreçte farklı sürprizlerle karşılaşabilir miyiz, onu tabii ki bilemiyoruz. O yüzden de zaten sık takipler, sürekli muayene ve kontroller yapılıyor.”

BEKLEMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK

İbiş, bundan sonraki süreçte de sıkıntı yaşanmaması gibi bur durumun söz konusu olmadığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elbette bundan sonraki süreçte yeni riskler oluşabilir mi, oluşabilir. Ama şu koşullar altında, şu andaki bulgularla devam ettiği takdirde tablonun daha da iyiye gideceğini vurgulamak istiyorum. Deniz Bey, çok ciddi bir hastalık geçiriyor. Şu andan itibaren takipten, beklemekten başka çaremiz yok.”


SOLUNUM DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Erkan İbiş, Deniz Baykal’ın sol tarafındaki güçsüzlüğe ilişkin son durumunun ne olduğunun sorulması üzerine, “Şu anda zaten uyutulduğu için onu değerlendirmek çok güç. Ama güçsüzlük devam ediyor” dedi. Deniz Baykal’ın sabah yapılan operasyona girmeden önce kendinde olup olmadığına ilişkin soruya da İbiş, şu cevabı verdi: “Sabah da uyuyordu, akşam üzerinden itibaren uyutulmaya başlandı. Çünkü, beynin kendisini istirahate alıp toparlaması lazım. Akciğer enfeksiyonu sebebiyle solunum desteği sağlanıyor. Onun da verdiği bir stres var, onun da ortadan kaldırılması gerekiyor. O nedenle dün akşam üzerinden beri Deniz Bey uyutuluyor.” İbiş, Baykal’a ziyaretlerin de yapılmasını uygun bulmadıklarını vurguladı.

AKŞAM YENİ OPERASYON

Bu açıklamaların ardından Baykal akşam saatlerinde üçüncü kez ameliyata alındı. Baykal’ın kafatasındaki basınç artışına müdahale edildiği bildirildi. Baykal'ın sabah yapılan ameliyat sonucu yara kenarında oluşan kan birikintisi doktorlar tarafından temizlendi. İşlem, enfeksiyon riskine karşı ameliyathanede yapıldı. Temizleme işleminin ardından Baykal'ın tomografisi çekildi. Tomografi sonuçlarının doktorlar tarafından değerlendirmeye alındığı öğrenildi.


Nerede kalmıştık diyecek

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, yeniden ameliyata alınan eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Baydar, şunları kaydetti: “Ameliyat esnasında yapılan yine anjiyografide beynindeki kanlanmanın tam olduğu ve bütün konulan stenttin ve damarların açık olduğu gözlendi. Beyin dokusunun da canlı olduğu ve bir problem olmadığı gözlendi. Onun üzerine beynin içerisindeki ödem boşaltılarak ameliyata son verildi. Sayın Genel Başkanımızın sağlık durumu iyidir, beyindeki bütün damarlar çalışmaktadır, herhangi bir beynin bir bölgesinde canlı olmayan bir doku yoktur. Bu bizi çok sevindiriyor. İnşallah önümüzdeki günlerde yoğun bakımdan çıktıktan sonra da onun yine buradan hepinize ‘Nerede kalmıştık?’ diyerek konuşmalarını bekleyeceğiz.”

  • Üstesinden gelecek
  • Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’ne gelerek, Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. “Şu anda endişelenecek bir noktada değiliz. Sayın Baykal, inşallah bu rahatsızlığın üstesinden gelecek, buradaki tedavi neticesinde inşallah sağlığına kavuşacak, bunu umut ediyor, bekliyor ve diliyoruz” diyen Demircan, hastane yönetimi tarafından ilerleyen saatlerde detaylı bilgilendirme yapılacağını aktardı. Demircan, Baykal’a şifa, ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu. TBMM Başkanı İsmail Kahraman da, Baykal’ı, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde ziyaret etti, durumuna ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
#Deniz Baykal
#Hastane
#CHP
7 yıl önce