|

Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'ye sert tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türk milleti tehdide boyun eğmez, ters teper. Sorunlarımızı nasıl çözeceğimizi oturup konuşalım. Sorunların müzakereyle, diyalogla çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
18:42 - 4/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 19:04 - 4/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile Rahip Brunson krizine dair açıklamasında, "Tehdit dili ile değil uzlaşı ve müzakere ile çözeceğiz" dedi.

Çavuşoğlu, "Çalışma gruplarını nasıl işleteceğimizi konuşalım. Türk milleti kimseye boyun eğer mi, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır, tehdit dili ile sonuç alınmaz" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Singapur'da yapılan görüşmenin iyi geçtiğini belirten Çavuşoğlu, "Ortada sorunlar var ama nasıl çözeceğimizi konuşacağız, diplomasi işler, sorunları çözeriz sonra işimize bakarız" şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo son açıklamalarında, Münbiç anlaşmasının Brunson sürecinin dışında tutulacağını söylemişti. "NATO müttefiki Türkiye ile çalışmaya devam edeceğiz" diyen Pompeo güvenlik alanında ortaklığın devamına vurgu yapmıştı.

#Mevlüt Çavışoğlu
#ABD
#Türkiye
#yaptırım
6 yıl önce