|

Aslan'ı canlı kalkan yaptılar

15 Temmuz darbe girişiminin sembol isimlerinden eski TEM Daire Başkanı Turgut Aslan'ın, o gece FETÖ'cülerin merkez yaptığı Akıncı Hava Üssü'ne götürülmek istendiği belirlendi. FETÖ'cülerin, derdest ettikleri Aslan ve beraberindeki 5 kişiyi kendilerine kalkan yaptığı ve cama yakın yerlerde bekleterek kurşunların hedefine koyduğu tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:28 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün verdiği yemekte Jandarma Genel Komutanlığında darbeciler tarafından başından vurulan Turgut Aslan ile bir süre sohbet etti.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün verdiği yemekte Jandarma Genel Komutanlığında darbeciler tarafından başından vurulan Turgut Aslan ile bir süre sohbet etti.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin sembol isimlerinden eski TEM Daire Başkanı Turgut Aslan'ın o gece yaşadıklarına ilişkin ayrıntılara Yeni Şafak ulaştı. FETÖ'cülerin yıllar önce hedefine koyduğu Aslan'ın, darbe girişiminin merkez üssü Akıncı'ya götürülmek istendiği, kendisi ile birlikte derdest edilenlerle camın önünde kurşunların hedefine oturtulduğu ortaya çıktı.

2014'TE RAPOR YAZDI

Turgut Aslan, 2014 yılında TEM Daire Başkanı sıfatıyla 30 il emniyet müdürlüğüne, "Fetullahçılar, terör örgütüdür, inceleyin" içerikli 'gizli' damgalı bir yazı gönderdi. Bu yazı üzerine deşifre olacaklarını anlayan ve paniğe kapılan FETÖ'cüler, Aslan'ı hedefe alarak basın yoluyla karalama kampanyası için düğmeye bastı.

GÜLEN DAVA AÇTI

Emniyet içindeki FETÖ militanları, Aslan imzalı bu yazıyı basına sızdırdı ve "hukuka aykırı ve uygunsuz emir niteliği" olduğu gerekçesiyle algı operasyonu başlattı. Teröristbaşı Fetullah Gülen'in avukatı, bu konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Aslan'a soruşturma açıldı.

HAİNLERİ HENDEĞE GÖMDÜ

Aslan, FETÖ ve PKK işbirliğiyle 2015 yılında Doğu ve Güneydoğu'da başlatılan hendek terörüne yönelik yürütülen başarılı operasyonlar sırasında da aktif rol aldı. Bölgede teröristlere yönelik başarılı operasyonlarla planları boşa çıkan FETÖ'cülerin, Aslan'a yönelik düşmanlığı daha arttı.

GİRİŞTE DERSDEST EDİLDİ

Yıllardır FETÖ'cülerin hedefinde olan Aslan, darbe girişimi gecesi Jandarma Genel Komutanlığı girişinde derdest edildi. FETÖ'cüler bina içerisine aldıkları Aslan'ı arkadan kelepçeledi. Aslan’la birlikte 2 koruması ve jandarma personelinden 3 kişi daha derdest edildi.

KALKAN YAPTILAR

FETÖ'cü vatan hainlerinin, kendilerini bastırmak için gelen Polis Özel Harekat ekiplerine karşı Aslan ve 5 kişiyi kalkan olarak kullandığı ortaya çıktı. Darbecilerin, derdest ettikleri Aslan ve beraberindeki 5 kişiyi cama yakın yerlerde beklettiği ve kurşunların hedefine koyduğu öğrenildi.

AKINCI'YA GÖTÜRÜLECEKTİ

Cuntacılar tarafından derdest edilen Aslan, önce Jandarma Genel Komutanlığı binasında bekletildi. FETÖ'cülerin infaz listesinde yer alan Aslan'ın, darbenin merkez üssü Akıncı Hava Üssü'ne götürülmek istendiği de öğrenildi. Ancak planlarında değişikliğe giden FETÖ'cüler, Aslan'ı sabaha karşı kafasından iki kez vurarak ağır yaralarken, bir korumasını da şehit etti.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Turgut Aslan
6 yıl önce