|

Asker ve polis yapılanması çözülüyor

Türkiye genelinde devam eden FETÖ soruşturmalarında, aralarında askeri ve eminyet personelleriyle sözde eğitim sorumlularının bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2016 Cuma
Güncelleme: 21:51 - 6/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Manisa'daki operasyonlarda 15 Temmuz darbe girişiminde yer aldığı iddiasıyla 21 askeri personeli ev ve lojmanlarında gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 2'sinin yarbay, 3'ünün yüzbaşı, 8'inin üsteğmen, 7'sinin astsubay, birinin de uzman çavuş olduğu öğrenildi. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.



17 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON


Bitlis merkezli 17 ilde eş zamanlı yürütülen operasyonlarda ise 36 kişi gözaltına alındı. Sosyal Destek Projeleri'nde (SODES) usulsüzlük yaptığı ve FETÖ'ye finansal destek sağladıkları tespit edilen şahısların emniyetteki işlemleri devam ediyor. İzmir'de de aralarında örgütün sözde eğitim sorumlularının da bulunduğu 17 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından İzmir merkezli 7 ilde operasyon başlatıldı. Operasyonda, aralarında örgütün sözde eğitim sorumlularının da bulunduğu iddia edilen şüphelilerden 9'u gözaltına alındı.



20 POLİS YAKALANDI


Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 4 ilde düzenlenen operasyonda ise, aralarında emniyet müdürü, amir ve komiserlerin de bulunduğu 20 emniyet mensubu gözaltı alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital veri, örgütün finans kaynağı olan Bank Asya'ya ait dekontlar, kapatılan Zaman Gazetesi örnekleri ve pasaportlar ele geçirildi. Bursa'daki operasyonlarda ise FETÖ nedeniyle kapatılan Cihan Sendikalar Konfederasyonuna (Cihan-Sen) bağlı Ufuk sendikalarının 13 temsilcisi gözaltına alındı. Aralarında kamu görevlilerinin de bulunan bazı şüphelilerin, “ByLock” kullandığı, kapatılan derneklere üye olduğu ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in destek talimatının ardından Bank Asya'ya para yatırdığı belirlendi.


#ByLock
#FETÖ
8 yıl önce