|

Artık Türkiye’de üretiliyor

Sadece ABD ve İsrail tarafından kullanılan ve hedef pozisyonuna göre sağa ve sola yönlendirilebilmesiyle dikkat çeken Cornershot silahı, artık Türkiye’de de üretilmeye başlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2016 Pazar
Güncelleme: 23:54 - 23/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

PKK'ya karşı şehir ve ilçe merkezlerinde yürütülen operasyonlarda kullanılması için geçtiğimiz ay yurt dışından sipariş edilen cornershot silahlar artık Türkiye'de üretiliyor. Şehir içinde yapılan operasyonlarda kullanılan cornershot sayesinde asker ve polisler kendisini tehlikeye atmadan mücadele edebiliyor.



KÖŞEDEN ÇIKMADAN HEDEF GÖRÜLÜYOR


Türkiye'de üretimine başlanan cornershot hakkında bilgi veren Elektrik Elektronik Mühendisi Görkem Kalender, silahın asimetrik savaş şartlarına göre üretildiğini söyledi. Silahın çalışma prensibini anlatan Kalender "Silahı bir noktaya doğrultuyorsunuz köşenizden çıkmadan bölgeyi ekrandan gözlemliyorsunuz. Silahın namlusu çıkıyor, siz de güvenli bir şekilde operasyonu gerçekleştiriyorsunuz. Cornershot, silahlı kuvvetlerimizin kendi silahını ön tarafa entegre ederek ön, sağ ve sol tarafa ateş etme imkanına sahip bir ürün" ifadelerini kullandı.



5 MÜHENDİS VE 5 İŞÇİYLE 18 AYDA ÜRETİLDİ


Cornershot'ın yüksek çözünürlüklü bir kameraya sahip olduğunun belirten Kalender, "Ayrıca gece görüş otofokus özelliği de var. Silahın atış menzili içerisinde değiştirilebilir kameraları var ve wifi özelliğine sahip. Görüntüler tim merkezine aktarılıyor. Atış testleri Makina Kimya'nın atış poligonunda denendi. Ağır ve otomatik silahlara göre çalışma yapıyor" şeklinde konuştu. Kalender, AR-GE çalışmalarına 2014 yılında başlanan silahın, Türk mühendisleri tarafından üretildiğini, 5 mühendis ve 5 işçiden oluşan bir ekibin 18 aylık bir çalışmanın ardından teknoloji harikası silahı ortaya çıkardığını söyledi. Kalender ayrıca silahlardan TSK'ya 20 tane verildiğini söyledi.



62 derecelik açıyla bükülme özelliği


Gece görüş sistemi de takılabilen silah özellikle yakın mesafeli mücadelelerde daha etkili oluyor. Cornershot silahının önemli özelliklerinden bir tanesi de 62 derecelik açı ile bükülme kabiliyetine sahip olması. Bu sayede polis ve askerler, hem gözlem yapabilecek hem de hedefi etkisiz hale getirebiliyor. Tanesi 2 bin 800 dolar yani yaklaşık 8 bin liraya mal olan silahın ağırlığının ise 4 kilo 300 gram olduğu ifade edildi. Cornershot silahının, öncelikle Özel Kuvvetler birlikleriyle jandarma ve Özel Harekat ekiplerinin kullanacağı kaydedildi.


#Pkk
#Cornershot silahı
8 yıl önce