|

Ankesör yetmemiş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasını deşifre eden ankesörlü telefon soruşturmasının yanısıra operasyonel cep telefonu hatlarından mahrem imamlarla irtibat sağlayan askerlerin tespiti için geniş çaplı soruşturma yürütüyor.

Osman Özgan
04:00 - 18/08/2018 суббота
Güncelleme: 03:08 - 18/08/2018 суббота
Yeni Şafak
Sadık Köroğlu
Sadık Köroğlu

Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan'ın Jandarma Genel Komutanlığı personeline yönelik yürüttüğü 'operasyonel hat' soruşturmasındaki şüpheliler arasında dikkat çekici isimlerin yer aldığı öğrenildi. Bu isimlerden biri, eski Beytepe Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu.

ÖRGÜTÜN VERDİĞİ ÖZEL HATTI KULLANDI

Darbecilerin sözde atama listesinde ismi 'Jandarma Genel Komutanlığı Eğitim Komutanı' olarak geçen Köroğlu, 15 Temmuz gecesi aktif görev almıştı. Köroğlu, o dönem eğitim komutanı olan Korgeneral Kemal Alataş'ın gözaltına alınması için nizamiyedeki darbecilere talimat verdi. Ayrıca eğitim komutanlığı karargahını ele geçirmeye çalışan Köroğlu'nun talimatıyla içtima alanına toplanan kursiyer teğmenlere silah ve mühimmat dağıtıldı. ByLock kullandığı da ortaya çıkan ve yargılaması sonucu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Köroğlu'nun, başkasının üzerine kayıtlı 'operasyonel hat' kullandığı da kesinleşti.

JANDARMA İMAMI İLE İRTİBATTAYDI

B.F.U. adına kayıtlı hattan 2011-2014 yılları arasında hücresel haberleşme sağlayan Köroğlu'nun, bu dönemde FETÖ'nün 'jandarma imamı' olan 'Fatih' kod adlı firari Ali Çakmak ile operasyonel hattan irtibat sağladığı tespit edildi. Köroğlu'nun yine örgütün 'Ankara karargah personel müdürü' ve 'Ankara karargah temsilcisi' pozisyonunda olan mahrem imamlarla da operasyonel hat vasıtasıyla konuştuğu da belirlendi. FETÖ'ye bağlı 'mahrem imamların', örgüt üyesi askerleri ankesörlü telefonlardan ardışık olarak aradığı ortaya çıkarılmıştı. Savcılığın tespitlerine göre sözkonusu ardışık aramalar operasyonel hatlardan da yapıldı ve FETÖ'cü eski general Köroğlu, diğer FETÖ'cü hainlerle birlikte bu hatlardan arandı. Ayrıca Köroğlu'nun kullandığı 'FETÖ GSM hattı' ile diğer asker şüpheliler ve mahrem imamların GSM hatları, aynı baz istasyonlarından sinyal verdi. Savcılık, sözkonusu tespitler sonrası Köroğlu'nun dosyasını, yargılamaya yapan 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.


Hainlere müebbet

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığı’ndaki faaliyetleri ile dönemin Akademi Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu’nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin, biri firari 126 sanığın yargılandığı davada, ‘anayasayı ihlal’ suçundan 35 sanığın ağırlaştırılmış müebbet, 67 sanığın ise müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan 51. duruşmada, Mahkeme Başkanı Kemal Selçuk Yalçın 142 sayfalık kararı yaklaşık 2 saatte okudu. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sanıklar arasında dönemin Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Selim Mert ile diğer tümgeneraller Hasan Nevzat Taşdeler, Recep Yüksel ve eski pilot üsteğmen Kerime Yıldırım da yer alıyor.

#FETÖ
#Ankesör
#Sadık Köroğlu
6 лет назад