|

Aksaray’a dev kültür projesi

Aksaray Belediyesi, daha önce TMO’ya ait olan ve kamulaştırılan 20 bin metrekarelik arsaya Selçuklu Park Projesi’ni uyarlıyor. Selçuklu motifleriyle hazırlanan projenin içerisinde Zembilli Ali Cemali Kütüphanesi ve Kültür Merkezi de yer alıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 28/10/2018 Pazar
Güncelleme: 04:20 - 28/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
 Zembilli Ali Cemali Kütüphanesi ve Kültür Merkezi inşaatına geçtiğimiz günlerde ilk kazma vuruldu.
Zembilli Ali Cemali Kütüphanesi ve Kültür Merkezi inşaatına geçtiğimiz günlerde ilk kazma vuruldu.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın seçimden önce vaat ettiği projelerden biri daha gerçekleşiyor. Aksaray Belediyesi, şehir merkezinde kalan TMO’ya ait 20 bin metrekarelik arsayı 17 milyon lira bedelle devralmasının ardından kentin en önemli merkezi haline gelen araziye Zembilli Ali Cemali Kütüphanesi ve Kültür Merkezi inşa ediyor.

Selçuklu Park Projesi ile birlikte hazırlanan Zembilli Ali Cemali Kütüphanesi ve Kültür Merkezi inşaatına geçtiğimiz günlerde ilk kazma vuruldu. Projenin içerisinde konferans salonu, sosyal donatılar, yeşil alanlarla birlikte de yer alacak Zembilli Ali Cemali Kütüphanesi ve Kültür Merkezi yer alacak.


ÜNLÜ OSMANLI DEVLET ADAMININ ADI VERİLDİ

Yapılması planlanan Kütüphane ve Kültür Merkezi’ne Osmanlı döneminin en önemli devlet adamlarından biri olan Zembilli Ali Cemali Efendi’nin isminin verildiğini açıklayan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kütüphanenin zengin içeriğe sahip olacağını, halkın okuma kültürü ve kütüphane kullanma alışkanlığını güçlendirmek için bu projenin hazırladığını söyledi.

Başkan Yazgı, halka kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için daha önce de 1336 yılında Karamanoğulları’ndan Yahşi Bey tarafından yaptırılan Zinciriye Medresesi içine kütüphane kurmuş, buna ek olarak Cemalettin Aksaray’i ve 2. Kılıçaslan Bilgi evlerini hizmete açmıştı.

#Aksaray
#Kültür
5 yıl önce