|

Akın Öztürk: İsrail bizi sattı

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin en önemli isimlerinden biri olarak görülen Akın Öztürk'ün, darbenin başarısız olmasının ardından 'İsrail bizi sattı' dediği öne sürüldü.

Yeni Şafak
10:06 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 10:20 - 9/10/2018 Salı
AA
16 Temmuz sabahında gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Akın Öztürk, darbenin en kilit isimlerinden biri olarak öne çıkmıştı.
16 Temmuz sabahında gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Akın Öztürk, darbenin en kilit isimlerinden biri olarak öne çıkmıştı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davanın görülmesine tanık beyanlarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar ve yakınlarıyla müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde 15 Temmuz'da Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Vekili olan emekli Tümgeneral Cevat Yazgılı beyanda bulundu.

MİT Müsteşarı geldikten sonra hareketlilik başladı

  • Yazgılı, Genelkurmay Başkanlığı'ndaki terörle mücadele koordinasyon toplantısı sonrası 19.00-19.15 gibi karargaha geldiğini belirterek, döndükten sonra harekat başkanı vekilinin uçuşların durdurulduğunu ilettiğini bildirdi. Yazgılı, "Sebep olarak da biz toplantıdayken Genelkurmay Başkanımızın yanına MİT Müsteşarı'nın geldiğini, hareketliliğin ondan sonra başladığını, muhtemelen onunla ilgili olabileceğini söyledi. Ben uçuşların durdurulduğu bilgisini hava kuvvetleri komutanımıza arz ettim" dedi.

Akın Öztürk spor salonunda mırıldandı

O gece yaşananların ardından kendisinin de gözaltına alındığını vurgulayan Kaşıkçı, merkez komutanlığından bir albayın aradığını, sonra da gözaltı işlemlerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Cevat Yazgılı, sonradan isminin bir listede bulunduğu belirtilerek kendisinin de gözaltına alındığını dile getirdi. Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın daha önce savcılıkta verdiği bir ifade de Akın Öztürk'ün sözlerinden bahsettiğini hatırlatarak, bunları nerede duyduğunu sorması üzerine Yazgılı şunları kaydetti:

"Biz 16'sının gecesi olsa gerek büyük bir spor salonunda kaldık. Daha sonra emniyet müdürlüğüydü herhalde, kaydımız yapıldı, küçük bir spor salonuna alındık. Üç gruba ayrıldık salonda, solda bir grup vardı. Ortada üst rütbelilerden, büyük ihtimal hepsi generaldi. Solda da başka bir grup vardı.

Yazgılı, mahkeme başkanının, Akın Öztürk'ün bunu birisine hitaben söyleyip söylemediği sorusuna da "Yok hayır. Bunu mırıldanma şeklinde söyledi. Ne bana ne de Kemal Mutlum'a döndü. Kendi kendisine kritik yapıyor şekilde söyledi" yanıtını verdi.

#Akın Öztürk
#FETÖ
#İsrail
6 yıl önce