|

Ahdettik başlarına yıkacağız

Fırat Kalkanı ve Afrin Harekatı’yla bölgenin temizlendiğini ifade eden Başbakan Yıldırım kararlılık vurgusu yaptı: “Şimdi sıra Kandil’de. Orayı da başlarına yıkacağız, buna ahdettik, bu alçaklara hayat hakkı tanımayacağız. Onların Kürtler diye bir derdi yok. Bu terörü yok etmek de bizim boynumuzun borcudur.”

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:37 - 21/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

İzmir’de çok sayıda programa katılan Başbakan Binali Yıldırım, terörü yok etmenin boyunlarının borcu olduğunu belirtti. Yıldırım, özetle şunları söyledi: Darbeler, kumpaslar, terör, FETÖ, PKK ile mücadele ede ede bugünlere geldik. Bundan sonra da emin adımlarla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkenin aydınlık yarınlarına 100. yıl hedefleri için canla başla, kararlılıkla bu kutlu yürüyüşü devam ettireceğiz. Bu ülkede bölücülere hayat yok, teröristlere hayat yok, darbecilere hayat yok.

BOYNUMUZUN BORCU

15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra Fırat Kalkanı ile terörü Suriye’de kaçtıkları yerde yok ettik. Afrin Harekatı’yla ay yıldızlı bayrağımızı da oraya diktik. Teröristleri oradan da kazıyıp attık. Şimdi sıra Kandil’de, orayı da başlarına yıkacağız, buna ahdettik, bu alçaklara hayat hakkı tanımayacağız. O alçaklar proje terör örgütüdür. Onların Kürtler diye bir derdi yok. Bu terör, Kürtlerin de Türklerin de bu milletin de başının belasıdır. Bu terörü yok etmek de bizim boynumuzun borcudur.

TAŞERONLARI PKK

Emperyal güçler yeni bir sömürü planını hayata geçirmek istiyorlar. Güney hudutlarımızda bir terör devleti kurarak Türkiye’nin gücünü baskı altına almaya çalışıyorlar. Bölücü terör örgütü PKK, PYD, YPG’yi de taşeron olarak kullanıyorlar. Türkiye olarak bir şeye karar verdik. Birliğimizi, kardeşliğimizi, beraberliğimizi bozacak bu terör örgütünün kökünü bu topraklardan kazıyacağız. Kürtlerin de Türklerin de başına bela olmasından bu alçak örgütü çıkaracağız.

EN İYİ CEVAP SEÇİMDE

Terörden beslenen siyasete dur deme vakti geldi. Milletimizi bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Ülkemiz sınırları ötesinde sözde ‘Kürt devleti kuracam’ diye Kürtlerin kanı ve canı üzerinde ülkemize bedel ödetenlere en iyi cevabı bu seçimlerde milletimiz verecek.


Yatırımlar akıl terine

Başbakan Binali Yıldırım İzmir’deki programları kapsamında gençlerle buluştu. Balçova’da gençlerle beraber tekneye binen Yıldırım, Pasaport İskelesi'nde inerek Kordon’a geçti. Yıldırım, Kordon'daki çim alan üzerinde AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığının düzenlediği “Çay çiğdem bizden, sohbet sizden” etkinliğinde gençlerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, alın terinden ziyade akıl terinin fazla olduğu alanlara yatırım yapacaklarını, yerli otomobil projesi, yapay zeka, robot teknolojilerinin de bu alanlar arasında yer aldığını kaydetti. İzmir’deki Bilişim Vadisi projesinin de bu anlamda büyük önem taşıdığına işaret eden Yıldırım, “Orada gençlerimiz araştırma yapacak, patentler üretecek, Türkiye teknoloji alanında bir adım daha öne çıkmış olacak bunun için çok çalışmamız lazım, kendimizi belirli alanlarda uzmanlaştırmamız lazım.” dedi.

Çalışan engelli 10 kat arttı

Yıldırım, Bornova Spor Salonu’nda düzenlenen Özel Sporcular Federasyonu Cimnastik Şampiyonası’nın açılışında yaptığı konuşmada da AK Parti’nin engellilere yönelik hizmet ve düzenlemelerini anlattı. Devlet memurluğuna atanacak olan engellilerin atamalarını diğer adaylardan ayırarak özel engelli KPSS getirdiklerini hatırlatan Yıldırım, “2002 öncesi devlette çalışan engelli sayısı 5 bin iken, 2017 sonunda yani 15 yıl sonra 51 bin 814’e çıktı. 10 kattan fazla artış var, buna özel sektördeki engelli çalışanı da kattığımızda sayı 150 bini geçiyor. Kamu ve özel sektörde çalışanların toplam sayısının yüzde 3’ü kadar engelli çalışma mecburiyeti getirdik. Engellilere yönelik istihdam politikası sonucunda sayı, kamuda 50 binin ve özel sektörde 100 binin üzerine çıkmış durumda” dedi.

#Binali Yıldırım
#TSK
#Kandil
6 yıl önce