|

Ağrı'dan acı haber: 2 şehit

PKK’lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:00 - 21/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Şehit Recep Yıldırım - şehit Cengiz Uslu
Şehit Recep Yıldırım - şehit Cengiz Uslu

Ağrı Doğubayazıt’taki saldırı, İran sınırındaki piyade karakoluna ikmal için giden askeri aracın geçişi sırasında gerçekleşti.

Patlamada Asteğmen Cengiz Uslu olay yerinde, yaralanan er Recep Yıldırım da kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Şehit Uslu’nun babası Kazım Uslu, oğlunun en son önceki gece telefon açtığını ve hallerini sorduğunu aktardı.

Şehit Uslu baba ocağı Muş’ta toprağa verilecek. Tokat’ın Erbaa ilçesi Pınarbeyli köyünde defnedilecek olan şehit Yıldırım’ın ise 8 aylık asker olduğu ve 8 kardeşten en küçüğü olduğu öğrenildi.

  • Listeden bir eksildi
  • Tunceli’de etkisiz hale getirilen 5 teröristten birinin aranan listesinde bulunduğu tespit edildi. Ovacık kırsalında MİT Bölge Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde yapılan hava destekli operasyonda tespit edilen 5 teröristin F-16 uçakları ile etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bunlardan birinin aranan teröristler listesinde gri kategoride yer alan “Şevger” kod adlı Zeynal Küçük olduğu tespit edildi. 300 bin TL ödülle aranan Zeynal Küçük’ün 14 yıl önce PKK’ya katıldığı, sözde Ovacık gücü eski sorumlusu olduğu, Çemişgezek ilçesinde lojman ve emniyete saldırı eylemleri ile 3 kişinin kaçırılması ve 2 güvenlik görevlisinin yaralanması olaylarına karıştığı ortaya çıktı.

#Ağrı
#Tunceli
6 yıl önce