|

Afrin’e emin adımlarla

Başbakan Binali Yıldırım, Raco'daki şehitlerin kanlarının yerde kalmadığını söyledi. Yıldırım “Mehmetçik oraları yerle bir etti. Raco’yu da ele geçirdiler. Afrin’e doğru emin adımlarla ilerliyorlar. Fırat Kalkanı’nıyla oluşturduğumuz güvenli bölgeler gibi Afrin’de de teröristleri temizleyip orayı asıl sahiplerine teslim edeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 07:57 - 5/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, salona girişinde elinde zeytin dalı olan yöresel kıyafetli bir çocukla katılımcıları selamladı.
Başbakan Yıldırım, salona girişinde elinde zeytin dalı olan yöresel kıyafetli bir çocukla katılımcıları selamladı.

Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk askerlerinin büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Raco’nun terörden temizlenmesinin ardından Mehmetçik’in emin adımlarla Afrin’e doğru ilerlediğini belirten Yıldırım, “Afrin’de teröristleri temizleyip Afrin’i asıl sahiplerine, Araplara, Kürtlere, Türkmenlere, zulüm gören kardeşlerimize teslim edeceğiz” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Muğla ve Manisa Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Burada birer konuşma yapan Başbakan’ın gündeminde Zeytin Dalı Harekatı vardı. Raco’nun önceki gün teröristlerden arındırıldığına dikkat çeken Yıldırım, Türk askerinin emin adımlarla Afrin’e ilerlediğini söyledi. Başbakan Yıldırım özetle şunları söyledi:

KADINA ŞİDDETİ LANETLİYORUZ

Çalışma hayatında kadının emeğini ucuz iş gücü olarak gören anlayışı kabul etmiyoruz. Kadına karşı ayrımcılığı kabul etmiyoruz. Kadına şiddeti lanetliyoruz. Kadına uzanan eller kırılsın istiyoruz. Kadınlarımıza bunu yapan insan olamaz. Bizim anlayışımızda insan, yaratılmışların en üstünüdür. Bütün siyasetimizin esası insanın huzuru, refahı ve mutluluğudur. Ecdadımızın dediği gibi ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin, insanı yaşat ki devlet yaşasın.’ Devletin esası adalettir. AK Parti’nin en güçlü yanı ak kadınlardır, ak kadınların duruşudur. Bu büyük hareket başlarken kadınlarımız ön safta oldular. Partimizi sahiplendiniz, bize güç verdiniz. AK Parti hareketine gücünüzü, enerjinizi, fikirlerinizi, heyecanınızı katarak siyasetin önünü açtınız. Sizler büyük hedeflere yürüyen Türkiye’nin öncü gücüsünüz. Milletimizin karamsarlığına siz son verdiniz.

DEVLETTE ÇALIŞANLARIN YÜZDE 40'I KADIN

AK Parti iktidarı ile kadınlarımız çok daha etkili hale geldi. Bugün Türkiye genelinde 40 belediye başkanımız kadın. Devlet dairelerinde çalışanların yüzde 40’ı kadın. Hakim ve savcıların üçte biri kadın. Araştırma görevlileri, üniversite hocalarının yarısı kadınlardan oluşuyor. Öğretmenlerimizin yüzde 65’i kadınlarımızdan oluşuyor. Geleceğimiz gençlerimizi, kadınlarımız hayata hazırlıyor. Şu anda Türkiye’de dev şirketlerin birçoğunu kadınlar yönetiyor. AK Parti iktidarında okullaşma oranı yüzde 42’den yüzde 99’a çıktı. İşte, kadının eğitimdeki önemini bu gösteriyor. Üniversiteye giden kızlarımızın oranı yüzde 12’den yüzde 44’e çıktı. Üniversiteye giden kızlarımızın sayısı erkek öğrencilerden daha fazla. İşte Türkiye’nin geldiği nokta bu.

AFRİN’İ SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ

Alçaklara hak ettikleri dersi vermeye var mıyız? O halde birbirimizi daha çok seveceğiz. Birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize sahip çıkacağız. 81 milyonu kardeş bileceğiz, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, dışlamayacağız. Ülkemize yönelen tehdit nereden gelirse gelsin orası bizim için hedeftir. Bizim terörle mücadele en meşru hakkımızdır. Biz Suriyeli, Iraklı kardeşlerimizin acısını dindirmek için oradayız. Fırat Kalkanı Harekatı’yla oluşturduğumuz güvenli bölgeler gibi Afrin’de de teröristleri temizleyip Afrin’i asıl sahiplerine, Araplara, Kürtlere, Türkmenlere, zulüm gören kardeşlerimize teslim edeceğiz. Mazlumların yaralarını saracağız, orada yaşayan kardeşlerimizi zulümden kurtarıyoruz. Görüyorsunuz işte kurtarılan köylerde o insanların sevincini, duasını, Mehmetçiğe teşekkürlerini hep beraber izliyoruz.

MEHMETÇİĞİN KANI YERDE KALMADI

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de bulunan askerlere selam olsun. 8 civanımızı şehit ettiler ama aslan Mehmetçik oraları yerle bir etti. Kanları yerde kalmadı. Raco’yu da ele geçirdiler. Afrin’e doğru emin adımlarla ilerliyorlar. Allah yar ve yardımcıları olsun.”

#Zeytin Dalı Harekatı
#Afrin
#Binali Yıldırım
6 yıl önce