|

Adliyenin kilit ismi yakalandı

FETÖ’nün adliye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütün kadın zabıt katipleri, mübaşir ve müdürlerinden sorumlu olduğu tespit edilen ‘Rana’ kod adlı Zeynep K. yakalandı. Zanlının doçent olan kocası da gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2016 Cuma
Güncelleme: 21:49 - 6/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı savcılarından Gökalp Kökçü tarafından FETÖ'nün adliye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, daha önce gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinden elde edilen bilgilerle yeni bir gelişme kaydedildi. Savcılık, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında görevli kadın zabıt katipleri, mübaşir ve müdürlerden sorumlu olduğu belirlenen ''Rana'' kod adlı şüpheli Zeynep K.'nın gözaltına alınması talimatını verdi.



CAMDAN KAÇIYORDU


Polis ekipleri tarafından düzenlenen ve MİT'in de desteklediği operasyonda, örgütte ''üst düzey abla'' olduğu belirlenen Zeynep K., evinin arka penceresinden kaçarken yakalandı. Ayrıca şüphelinin Yıldız Teknik Üniversitesinde doçent olan eşi de gözaltına alındı.



İSTİHBARATA KARŞI KOYMA EĞİTİMİ ALMIŞ


Örgüt içi kullanılan gizli haberleşme programı Bylock'u kullandığı, ayrıca kendi altındaki gruplara da bu programı kurdurduğu ve bütün örgüt içi iletişimini Bylocok üzerinden sağladığı tespit edilen Zeynep K.'nın, kendisine bağlı olduğu belirlenen 5 ev ablası ile her ev ablasının sorumlu olduğu ikişer evin bulunduğu ve yine her evde de 5-6 zabıt katibi barındırıldığı öne sürüldü. Örgütte görevli erkek imamlarla görüşebilen ''Rana'' kod adlı şüpheli Zeynep K.'nın, istihbarata karşı koyma eğitimi aldığı, takipten kurtulmak amacıyla özel aracını kesinlikle kullanmayarak ticari taksi kullandığı iddia edildi. Şüphelinin ayrıca, kendine bağlı örgütteki şahıslara Bank Asya'ya para yatırma talimatı verdiği ve başka bankalardan yüklü miktarda kredi çektirtip Bank Asya'ya yatırttığı kaydedildi.



#FETÖ
#Gökalp Kökçü
8 yıl önce