|

Acil kaçış

Gaziosmanpaşa’daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çıkan yangın korkuttu. Hastalar süratle tahliye edildi. Yangın güçlükle söndürülürken, facianın eşiğinden dönüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2018 Cuma
Güncelleme: 08:36 - 6/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Facianın eşiğinden dönüldü.
Facianın eşiğinden dönüldü.

İstanbul-Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangında faciadan dönüldü. Hastanenin çatısında ve cephe bölümünde, dün henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda ilçeden itfaiye ekibi sevk edildi. Hastalar süratle tahliye edildi. Bazı hastalar, itfaiye merdiveniyle binadan indirildi. Yangın, güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü


CAN KAYBI YAŞANMADI

İstanbul Valisi Şahin, olay yerine gelerek, yetkililerden yangın ve söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Şahin, "Yangın dış yüzeyde ve çatıda. İçeriye duman dolmuş. İnşallah neticede üzücü bir durumla karşılaşmayız. En büyük sevincimiz bir can kaybı yaşanmamış olması" dedi. Yangınla ilgili 2 başsavcı vekili ve 4 savcının görevlendirildiğini bildiren Şahin, çıkış nedeninin teknik inceleme sonucu belirleneceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yangınla ilgili bilgi aldı.


32 HASTA NAKLEDİLDİ

Başbakan Binali Yıldırım Moğolistan’a yapacağı ziyaret öncesinde yangına ilişkin açıklama yaptı. Olayda herhangi bir etkilenen söz konusu olmadığını söyleyen Yıldırım ”32 yoğun bakım hastası başka hastanelere nakledildi. Olay yerine 70 ambulans hemen yangın sonrası sevk edilmiş. Yangın neden çıktı, niye çıktı, bunun sebepleri bilahare incelenecek. Heyetler bu konuyu araştırıp sebebini bulacaklar. Eğer bir ihmal, kusur, bir şey varsa gereği de yapılacak” dedi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da yangında yaralanan olmadığını ve hastaların başka hastanelere nakledildiğini belirterek ”hasta yakınlarının Alo 184’ü arayarak hastaları hakkında bilgi alabilirle” diye konuştu.


7 yıl önce de dış cephesi yanmıştı

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanes'nde 2011 yılında da dış cephe çalışmaları sırasında yangın çıkmıştı. Yangın üç saatlik çalışma sonucu söndürülebilmişti. Bir önceki yangın, bina inşaat halindeyken başlamıştı.

#Gaziosmanpaşa
#Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi
#Yangın
6 yıl önce