|

Acı haber

PKK’yı bölgeden temizlemek için uzun süredir devam eden operasyonlarda acı haber geldi. Hakkari’de hakim tepelerde örgütte ağır darbe vuran Özel Kuvvetler'e Yüksekova’da ateş açıldı. Çıkan çatışmada iki uzman çavuş şehit oldu. 15 PKK’lı terörist ise öldürüldü.

Yeni Şafak
04:00 - 5/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 00:40 - 5/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Doski Vadisi ve İkiyaka Dağları'dan yürütülen operasyonda terör örgütü PKK'ya tarihinin en ağır darbesi vuruldu. Yaklaşık bir aydır devam eden operasyonlarda tüm hakim noktaları örgütten temizleyen Özel Kuvvetler'e Yüksekova'da ateş açıldı. Çıkan çatışmada 15 teröristin etkisiz hale getirildi.



YÜKSEKOVA'DA ÇATIŞMA


Saldırıda Uzman çavuşlar Sadık Aparangil ile Caner Çelik ise şehit düştü. Genelkurmay Başkanlığı saldırıda bir askerinde de hafif şekilde yaralandığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığınca Hakkari'nin Yüksekova bölgesindeki operasyon sırasında çıkan çatışmada iki askerin şehit olduğu, bir askerin yaralandığı, Dağlıca bölgesindeki operasyonda ise şimdiye kadar 15 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.



3 ÇOÇUK BABASIYDI


PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in Sinop'un Boyabat ilçesi Köprücek köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. 3 çocuk babası olduğu belirlenen Aprangil'in son operasyonda PKK'ya ağır darbe vuran ekibin içerisinde yer aldığı ifade edildi. Jandarma Uzman Çavuş Caner Çelik'in, Ardahan'daki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor. Şehit Çelik'in, Ardahan'ın Hanak ilçesine bağlı Serinkuyu köyündeki baba evine giden Ardahan Kaymakamı Mehmet Balıkçılar ile komutanlar baba Bahattin ve anne İsmigül Çelik'e acı haberi verdi.



KARA KAŞLIM, OY EVLADIM


Acı haberi alan baba Bahattin ve anne İsmigül Çelik ile şehidin kardeşleri fenalık geçirdi. Çelik, ailesine hazır bekletilen ambulansta sağlık görevlileri tarafından müdahalede bulunuldu. Anne İsmigül, "kara kaşlım, kömür gözlüm", "oy evladım, oy" diyerek ağıt yaktı. Şehit Çelik'in ailenin dört çocuğundan ikincisi olduğu öğrenildi.


#Sadık Aparangil
#Caner Çelik
#Özel Kuvvetler
#pkk
8 yıl önce