|

ABD Türkiye’nin dediğine gelecek

MHP lideri Bahçeli, ABD Başkanı Trump’ın ölçüyü kaçırdığını, ne dediğini bilmediğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü duruşunu sürdürmektedir. Amerika burada Türkiye’nin dediğini yapmak durumunda kalacaktır” dedi. Kaos havarilerine ve kriz elçilerine şans tanınmayacağını vurgulayan Bahçeli, “İnanıyorum ki ekonomik yaptırımlar, ambargolar, ablukalar, izbe planlar, sinsi operasyonlar, algı oyunları aziz milletimizin birlik ve beraberlik şuuru karşısında sonuçsuz kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Nur Banu Aras
04:00 - 21/08/2018 Salı
Güncelleme: 01:30 - 21/08/2018 Salı
Yeni Şafak
MHP lider Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı nedeniyle beraberindeki heyetle birlikte, Kızılcahamam’daki Ülkücü Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti. Kendisini karşılamaya gelen partililerle tek tek selamlaşan Bahçeli, daha sonra Kur’an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından anıta kırmızı karanfil bıraktı. Bahçeli, ardından anıt içerisine yapılan Gökbükü Otağı’nı da ziyaret etti.
MHP lider Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı nedeniyle beraberindeki heyetle birlikte, Kızılcahamam’daki Ülkücü Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti. Kendisini karşılamaya gelen partililerle tek tek selamlaşan Bahçeli, daha sonra Kur’an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından anıta kırmızı karanfil bıraktı. Bahçeli, ardından anıt içerisine yapılan Gökbükü Otağı’nı da ziyaret etti.

MHP lideri Bahçeli, “Trump ölçüyü kaçırmış. Ne söylediğinin farkında değil. Twitter’la konuşuyor. Ama yazdığını okuyamıyor. Bu bakımdan hiç ciddiye alınacak tarafı kalmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü duruşunu sürdürmektedir. Amerika burada Türkiye’nin dediğini yapmak durumunda kalacaktır” dedi.

Kızılcahamam Ülkücü Şehitler Anıtı’nı ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, burada gazetecilerin sorularını cevapladırdı. Bahçeli, ABD’nin yaptırımları ve ABD Başkanı Donald Trump’ın tehditkar ‘tweet’lerinin sorulduğu soruya, “Trump ölçüyü kaçırmış. Ne söylediğinin farkında değil. Twitter’la konuşuyor. Ama yazdığını okuyamıyor. Bu bakımdan hiç ciddiye alınacak tarafı kalmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü duruşunu sürdürmektedir. Amerika burada Türkiye’nin dediğini yapmak durumunda kalacaktır” şeklinde cevap verdi.

TUZAKLARI AKAMETE UĞRATACAĞIZ

Bahçeli, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda ise, “Dost görünümlü mihrakların tuzaklarını akamete uğratacağız” dedi. Mesajında bayramların kucaklaşma dönemi olduğunu belirten Bahçeli, ülkenin siyasi ve ekonomik bekasının hedef alındığı son günlerde Kurban Bayramı’nın birlik ve beraberliğin kökleştirmesine vesile olmasını diledi. Kurban Bayramı’nın dayanışma ve yardımlaşmanın simgesi olduğunu vurgulayan Bahçeli özetle şunları söyledi:

ZORBALIKLARA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

“Bizi bir millet yapan, nihai olarak bu milleti eğilmez ve başedilemez kudret haline getiren bayramların yüksek erdem ve esenliğidir. İdrak ettiğimiz Kurban Bayramı safları sıklaştıracak, kardeşlik bağlarımızı güçlendirecek, milli ve manevi hissiyatı daha da perçinleyecektir. Bayram, hayallerimizin üstünü örten felaketlere karşı manevi direniş sığınağı olacak ve ümit ederim ki bize yeni bir diriliş ve toparlanış ruhu kazandıracaktır. Temennim ve inancım budur. Kurban Bayramı; manevi iklim ve ruhundan aldığı feyizle çirkin ve ucuz hesap peşinde koşan çevrelerin tuzaklarını boşa çıkaracak, milli irade ve kaynaşma iradesini Allah’ın izniyle teyit edecektir. Bilinmelidir ki, Türk-İslam coğrafyasında sökün eden zorbalıklara sessiz kalmayacağız, mazlumları bu mübarek günlerde dualarımızdan eksik etmeyeceğiz.

VATANI KURBAN ETTİRMEYECEĞİZ

Bebek katillerine kucak açan, yardım ve yataklık yapan, arkalarında duran dost görünümlü mihrakların tertip ve tuzaklarını akamete uğratacağız. Kaos havarilerine ve kriz elçilerine şans tanımayacağız. İnanıyorum ki, ekonomik yaptırımlar, ambargolar, ablukalar, izbe planlar, sinsi operasyonlar, algı oyunları aziz milletimizin birlik ve beraberlik şuuru karşısında sonuçsuz kalacaktır. Türkiye; sosyal dokusuyla, siyasi direnciyle, ekonomik dirayetiyle her saldırıyı püskürtecek, her kumpası dağıtacak, her karanlık senaryoyu yırtacak cesaret ve imandadır. Kurban ibadetimizi yapacağız, mükâfatımızı yalnızca Allah’tan bekleyerek kurbanlarımızı keseceğiz. Ancak vatanı kurban ettirmeyeceğiz, milleti kurban vermeyeceğiz, istiklalimizi kurbanlık yerine koydurmayacağız.”

#Devlet Bahçeli
#MHP
#Türkiye
#ABD
6 yıl önce