|

50 bin dolar maaş alıyordu şimdi sokakta yaşıyor

59 yaşındaki Serdal Erdek, 12 gündür Manavgat otogarında kalırken, geceleri de bankta yatıyor. 59 yıllık yaşantısına 4 dil 49 ülke sığdıran, 50 bin dolar maaş ile Honk Kong’ta otel müdürlüğü yaptıktan sonra alkol ve kumarın esiri olan Erdek çalışmak istiyor.

Yeni Şafak
11:21 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 11:31 - 25/05/2018 Cuma
IHA
Manavgat'ta sokakta kalan Erdek, 12 gündür iş arıyor.
Manavgat'ta sokakta kalan Erdek, 12 gündür iş arıyor.

İleri derece Almanca başta olmak üzere İngilizce, Fransızca ve İtalyanca bilen 59 yaşındaki Serdal Erdek bugüne kadar 49 farklı ülke gördü. Almanya’da öğrendiği Uzak Doğu felsefesiyle ilgili birçok ülkede dersler veren, otel yöneticiliği yapan Erdek, yaşadığı alkol ve kumar sorununun ardından ailesini ve elinde avucunda ne varsa her şeyini kaybetti.

Almanya ve İsviçre'de eğitim görmüş

Ankaralı zengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini belirten Serdal Erdek, 12 yaşında annesiyle birlikte Almanya’nın yolunu tuttuklarını kaydetti. Almanya’da kung fu ile tanıştığını ve Çin felsefesine merak saldığını belirten Erdek "10 yıl Almanya’da kaldıktan sonra İsviçre’nin Zürih kentine giderek burada kung fu ve felsefe dersleri verdim. Belçika kökenli bir ailenin kurduğu vakıf aracılığıyla İsviçre’nin Lutzern şehrinde bulunan otelcilik okulunda 4.5 yıl eğitim aldım. Okulu bitirdikten sonra avukat olan İsviçreli eşimle evlendim. Bu evliliğimiz 22 yıl sürdü. Kayak Merkezi olan Davos’ta 6 ay gece müdürlüğü yaptım. İtalya Roma’da bir otelde yiyecek içecek müdürü ve genel müdür yardımcısı olarak çalıştıktan sonra Tayland’ın başkenti Bankong’da 4 yıl 5 yıldızlı bir otelin genel müdürlüğünü yaptım. Bankong’dan Hong Kong’a geçip 50 bin Amerikan doları maaş ile bir otelin 4 yıl boyunca genel müdürlüğünü yaptım" dedi.

Burada kumar illetine düştüğünü kaydeden Erdek, "Hastalık derecesinde kumar oynamaya başladım. Fransa’nın başkenti Paris’e geçerek 3 yıl burada yaşadım. Paris’te alkol sorunu nedeniyle 1.5 yıl tedavi gördüm. Almanya’ya dönüp 4 ay yiyecek üzerine eğitim aldıktan sonra Londra’ya geçerek 18 ay İngilizcemi geliştirdim" diye konuştu.

"Askerliği 4,5 yılda bitirdim"

2000 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yaparak askerlik başvurusu yapan Erdek, alkol sorunu nedeniyle askerliğini 4,5 yılda bitirebildiğini söyledi.

Erdek'i ailesi de bu sorun yüzünden terk etmiş.

6 yıl önce alkolü bırakan Erdek, sonraki dönemlerde depresyona girdiğini belirtti. Ankara'daki barınma evinde kaldığını anlatan Erdek, 12 önce Manavgat'a geldiğini ve iş aradığını söyledi.

"Bir şans istiyorum"

Kimyasında dilencilik gibi bir şeyin olmadığını belirten Erdek "4 yabancı dilim var. Atık alkol ve kumar illetinden tamamen kurtuldum. Ayağım sakat kaldığı için ağır iş yapamıyorum. Ama bir iş yerinde tezgahtarlık, rehberlik veya bir otelde resepsiyon görevlisi olarak çalışabilirim. Tek isteğim bana bir şans verilmesi. İnanın bana bu şansı verenleri mahcup etmeyeceğim" dedi

#Serdal Erdek
#Manavgat
#Otelcilik
6 yıl önce