|

36 kişilik hücre çözüldü

FETÖ’nün İstanbul’da yakalanan Hava Kuvvetleri sözleşmeli subay mahrem yapılanmasının “Türkiye imamı” Birol K.’nin bağlantılı olduğu 36 kişilik hücre deşifre edildi. 36 kişiden 29’u hakkında Ankara, İzmir, Konya, Afyon, Denizli gibi illerde soruşturma yürütülüyor. Firari 7 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:07 - 13/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Birol K.
Birol K.

İstanbul’da yakalanan FETÖ’nün Hava Kuvvetleri sözleşmeli subay mahrem yapılanmasının “Türkiye imamı” Birol K.’nin bağlantılı olduğu 36 kişilik hücre deşifre edildi. Söz konusu hücrede muvazzaf askerlerin de bulunduğu belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yakalanan “Sami” kod adlı Birol K. ile Ankara’da yakalanan yardımcısı Gürdal T.’nin emniyetteki sorguları devam ederken, soruşturmayla ilgili önemli ayrıntılara ulaşıldı.

36 KİŞİLİK HÜCRE

Yapılan soruşturmayla, emniyet sorgusunda itirafçı olan Birol K.’nin başında bulunduğu hücrede görev alan FETÖ üyeleri tespit edildi. Buna göre K. ile yardımcısı Gürdal T. ile bağlantılı 36 kişilik “mahrem hücre” şeması çıkarıldı. Söz konusu 36 şüpheliden 29’u hakkında Ankara, İzmir, Konya, Afyon, Denizli gibi illerde soruşturma ve kovuşturma yürütülüyor. Firari konumda olan 7’si hakkında ise yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. Hakkında yakalama kararı bulunanların arasında “müdür yardımcısı” düzeyinde 2 mahrem imam da bulunuyor.

MUVAZZAF DA VAR

36 kişilik listede muvazzaf askerlerin de bulunması dikkat çekti. Söz konusu şüpheli askerlerin ise daha çok “teğmen” ve “üsteğmen” rütbesinde oldukları ifade edildi. Bunlardan bazılarının da tutuklu olduğu öğrenildi. Ayrıca sivil imam olduğu belirlenen şüphelilerin kod adları ile örgüt içindeki konumlarına ilişkin bilgiler de soruşturma dosyasına girdi. Bazı imamların isimlerinin karşısında “üst düzey”, bazılarının ise “sevk-idare” yazdığı öğrenildi.

#İstanbul
#FETÖ
6 yıl önce