|

300 dolara kiralık katil

Alınan önlemlerle Türkiye içinde eylem yapma imkânı kalmayan terör örgütü PKK, Suriye’ye yöneldi. 17 ayrı saldırıda 93 sivilin hayatını kaybetmesine neden olan terör örgütü, bu saldırılarda yaşları 13 ilâ 16 arasında değişen çocukları kullanıyor. Eylem hazırlığında yakalanan çocuklar, bomba konulması karşılığı 300 dolar ödendiğini itiraf etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/06/2018 mercredi
Güncelleme: 03:59 - 27/06/2018 mercredi
Yeni Şafak
Araçlara konulan bomba düzenekleri Özgür Suriye Ordusu mensupları tarafından etkisiz hale getiriliyor.
Araçlara konulan bomba düzenekleri Özgür Suriye Ordusu mensupları tarafından etkisiz hale getiriliyor.

24 Haziran seçim sürecinde alınan önlemler ve terör örgütlerini hedef alan operasayonlar, terör örgütü PKK’nın eylem yapma imkânını ortadan kaldırdı. Türkiye içerisinde eylem imkânı bulamayan örgüt, Suriye’deki hedeflere yöneldi. Cerablus, El Bab, Azez ve Afrin’de 17 ayrı saldırı düzenleyen eli kanlı terör örgütü, çok sayıda sivilin ölmesine ve yaralanmasına neden oldu. Bölgedeki güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde 6 bombalı eylem girişimi engellendi. Terör örgütünün canlı bomba ve döşediği mayın tuzakları nedeni ile 93 sivil hayatını kaybetti.

EYLEM HAZIRLIĞINDA YAKALANDI

Seçim arefesinde motosiklete yerleştirilmiş bomba düzeneği ile Cerablus İlçe Yönetim Merkezi önünde eylem hazırlığında olan 16 yaşındaki PKK’lı terörist, bomba düzeneğini patlatamadan yakalandı. İfadesinde eylemi talimatını Münbiç’te bulunan eli kanlı terör örgütü PKK yöneticilerinden aldığını ve uzaktan kumanda ile patlatılacak bomba düzeneği karşılığında kendisine 300 dolar ücret verildiğini itiraf etti.

OYALAMA TAKTİĞİ GÜNDEMDE

Cerabalus Ağır Ceza Hakimi Muhammet Hacı İbrahim, PKK’nın Suriye içerisinde eylem gerçekleştiği bölgelerde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bulunduğu noktaları da hedef seçtiğini, ancak şu ana kadar başarılı olamadığını söyledi. Yakalanan teröristlerin ifadelerine göre, PKK, Fırat Kalkanı ve Afrin’deki eylemlerle Türkiye’nin Münbiç hamlesi ile örgütü bölgeden çıkarmasını geciktirmek ve özellikle seçim dönemini sabote etmeyi hedefledi.

HAKİMİN EVİNE BOMBA KONULDU

Suriye Türkmen Meclisi Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Cerablus Ağır Ceza Hakimi Muhammet Hacı İbrahim, 2 gün önce evine de bomba tuzaklı saldırı girişiminde bulunulduğunu açıkladı. Muhammet Hacı İbrahim, saldırganların yakalandığını ve eylemin hedefine ulaşamadığını belirtti. PKK’nın seçim sürecinde 93 kişinin hayatına mal olan terör eylemlerinde kullandığı başlıca yöntemler, tuzaklama mayınlar, araçların altına monte edilen patlayıcılar, uzaktan kumandalı bombalar ve canlı bomba saldırıları oldu.


Çocukları kullanıyor

PKK’nın son eylemlerinde genellikle 13 ila 16 yaş arasındaki çocukları kullandığını söyleyen Cerabalus Ağır Ceza Hakimi Muhammet Hacı İbrahim, “Şu ana kadar yapılan eylemlerin bir çoğu reşit olmayan kız ve erkek çocuklara yaptırıldı. PKK, tıpkı DEAŞ’ta olduğu gibi Türkiye’ye karşı çocuk canlı bombalar eğitiyor” dedi. Fotoğrafta, yakalanan çocuk yaştaki bir bombacı görülüyor.

#PKK
#Terör
#Kiralık katil
il y a 6 ans