|

3 şehirde şartsız destek

İstanbul, Ankara ve İzmir’de daha önce aday çıkarmayacaklarını açıklayan MHP lideri Bahçeli, “Bu illerde AK Parti kimi isterse aday çıkarabilir. Biz ön şartsız destekleyeceğiz” dedi. Bahçeli, “Zillet İttifakı” olarak nitelendirdiği CHP ve İyi Parti’nin ortak aday çıkardığı her yerde de Cumhur İttifakı’nın gereğini yapacaklarını söyledi.

Nur Banu Aras
04:00 - 26/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:17 - 26/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Üç büyükşehirde aday çıkarmayacaklarını ve AK Parti’yi destekleyeceklerini tekrarlayan MHP lideri Bahçeli, “Bu illerde AK Parti kimi isterse, kimi dilerse aday çıkarabilir. Biz ön şartsız destekleyeceğiz” diyerek kararlılığını ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyeceklerini yineleyerek “Bu illerde AK Parti kimi isterse, kimi dilerse aday çıkarabilir. Biz ön şartsız destekleyeceğiz” dedi. İl ve belediye başkanları toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, özetle şunları söyledi:

ALTIN VURUŞ UYARISI

Uyursak mezarımızı kazarlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin istikrarlı yönetimi, istikbalinin güvencesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Bunu sağlayacak siyasi imkan ve irade ise Cumhur İttifakı’dır. Buna karşılık Türkiye’nin önüne hendek kazan, sandıktan umudunu kesip sokağa oynayan, demokrasi dışı arayışlara gülücükler saçan bir blok vardır ki, bütün melun niyet ve eylemleriyle ortadadır.

ALLAH’IN İZNİYLE HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK

Bir yanda cumhurun huzur ve güvenliği için kurulmuş bir ittifak duruyorken, diğer yanda cumhurun kaos ve kargaşaya düşmesi için el ovuşturan ihanet ve ihtilaf oluşumu pusudadır. Zafer cumhurun olmaz ise, zillet altın vuruşunu yapacak, öldürücü darbeyi indirecektir.

CHP-HDP-İP aynı çizgidedir. 24 Haziran’da sonuç alamayan bu güruh, 31 Mart’a umut bağlamıştır. Ancak hevesleri Allah’ın izniyle kursaklarında kalacak. Seçimleri bir sistem oylamasına, bir hükümet tartışmasına, bir rejim krizine dönüştürmek isteyenlerin senaryolarını başlarına geçirmek, alayıyla mücadele etmek boynumuzun borcudur.

KAOS BEKÇİLERİ

CHP ile İP kaos bekçiliğine soyunmuşlardır. Yandaş ve yardımcıları HDP, PKK’yı belediyelere tekrar taşıma amacındadır. Oyun bellidir, kirli oyuncular açıktadır. PKK’lı Demirtaş’ın serbest kalmasını isteyenler zillet ittifakının çarpık ortaklarından başkası değildir.

AİHM İHANET MAHKEMESİ

(AİHM’in Demirtaş kararı) Tescilli bir bölücünün siyasi nedenlerle cezaevine sokulduğu iddia edilmiştir. Elinde 53 insanın kanı bulunan Demirtaş’ı adeta mağdur ve hakkı yenmiş birisi gibi göstermek ayıptır, ahlaksızlıktır, hukuksuzluktur. AİHM Türk adaletini hiçe saymıştır. Bir mahkeme kararı önce vicdanlara uygun olmak zorundadır. İspanya’da bölücü ve teröre bulaşmış bir partinin kapatılmasını onaylayan, konu Türkiye olunca bölücü ve teröristleri aklamaya kalkışan AİHM, ihanet mahkemesi olmaktan başka bir işe yaramamıştır.

SİYASİ KARA KIŞ BEKLEMEKTE

Zillet İttifakı yerli ve milli olmadığından iradesi rehinlidir. Önlem alınmazsa, milli fedakârlık yapılmazsa, 31 Mart’ta ülkemizi siyasi kara kış beklemektedir. Bu düşüncelerimiz bir vehmin ürünü değildir. Biz 31 Mart’a ne kazanıp ne kaybederiz gözüyle bakmıyoruz. Biz 31 Mart’a şu kadar belediye benim olsun, bu kadar Adalet ve Kalkınma Partisi’nde bulunsun diye de yaklaşmıyoruz. 31 Mart’ı Türkiye’nin beka mücadelesi açısından dönüm noktası olarak değerlendiriyoruz.”

  • Çıta yüzde 52
  • Bahçeli başkanlığında Antalya’da gerçekleştirilen MHP’nin il ve belediye başkanları istişare toplantısında seçimlere ve Cumhur İttifakı’na ilişkin Bahçeli’nin teşkilatına yönelik öneri ve uyarıları öne çıktı. Bazı yerlerde başkan adaylarını kamuoyu ile paylaşan Bahçeli, mevcut görevde olan başkanlardan bazılarının ise aday gösterilmeyeceğini söyledi. Ancak Bahçeli isim vermedi.
  • İTTİFAKA X+Y=Z FORMÜLÜ
  • Bahçeli, parti teşkilatına yerel seçimlerde başarı hedefini 24 Haziran milletvekili sonuçlarını örnek göstererek işaret etti. Bahçeli, “24 Haziran’da yüzde 52 oy aldık. Çıta yüzde 52. Yerel seçimlerde bu çıtanın altına düşmememiz gerekiyor” dedi. Yerel seçimlerde uygulanacak formülü matematiksel açıklayan Bahçeli, “Formül X+Y=Z. X AK Parti, Y MHP ve Z ise Cumhur İttifakı’dır. Sonuç ya bununla eşit (24 Haziran’daki yüzde 52 oyu kast ederek) ya da daha fazla olmalıdır” dedi.
  • Y’NİN DURUMU GAYET İYİ
  • Bahçeli, teşkilata “Ama merak etmeyin Y’nin durumu da gayet iyi” mesajı gönderdi. Belediye başkanlarına da uyarılarda bulunan Bahçeli, isim vermeden İP’e geçişleri hatırlattı. Bahçeli, şunları kaydetti: “174 belediyemiz vardı bu sayı 131’e düştü. Yerel seçimlerde alayınızın yolu açık olsun. 1 Kasım’dan sonra bazıları başka tercihlerde bulundu. Başka yerlere gitti. Kafası karışık olan arkadaşlarımız olabilir.”
#​İstanbul
#Ankara
#İzmir
#MHP
#Devlet Bahçeli
5 yıl önce