|

260 bin Suriyeli geri döndü

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin ve Cerablus, El Bab, burada 250-260 bin Suriyeli geri döndü. 60 bin civarında mülteci de İdlib merkezine geri döndü." dedi.

Yeni Şafak
18:42 - 8/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:30 - 8/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki gün sürecek resmi ziyaret için Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ı kabul etti.

Ulusal Meclis'te gerçekleşen kabulün ardından Erdoğan ve Orban, heyetler arası çalışma yemeğinde bir araya gelecek ve ortak basın toplantısı düzenledi.

Macar basın mensubunun, "Şu anda Türkiye'de kaç mülteci var ve bunların kitlesel halde Avrupa'ya gelmemeleri için ne yapıyorsunuz?" sorusuna Erdoğan, "Türkiye, Suriyeli olarak yaklaşık 3,5 milyon, Iraklı olarak da 500 bin mülteciye ev sahipliği yapıyor." yanıtını verdi.

Suriyeli ve Iraklılar dışında Afganistan ve Pakistan gelen mültecilerin de olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları ifade etti:

  • "Afganistan ve Pakistan'dan gelip yakalananları ülkelerine geri iade ediyoruz. Biz eğer bu mültecilerle ilgili kapılarımızı açık tutmuş olsak tablo böyle olmaz. Şu anda 3,5 milyon Suriyeli, bunların dışında da 500 bin Iraklı bunlar daha çok ya kamplarda ya ülkemizdeki değişik yerlerde bulunuyorlar. Fakat geri dönüşlerde başlamadı değil. Örneğin Afrin, Cerablus ve El Bab'a 250 bin, 260 bin Suriyeli geri döndü. En son İdlib'de iltica durumuyla karşı karşıyaydık. Orada da 60 bin civarında yine mülteci olma durumunda kalan Suriyeliler, onlar da İdlib merkezine geri döndüler. Her türlü tedbiri alıyoruz, mümkün olduğu kadar onları ülkemizde misafir etmeye gayret ediyoruz. Bu konuda da bütün Avrupa Birliği üyesi ülkeler olsun, diğer dünya ülkeleri olsun onlardan da destek bekliyoruz."
#Recep Tayyip Erdoğan
#Suriye
#İdlib
6 yıl önce