|

25 askere FETÖ gözaltısı

Güvenlik güçlerinin 21 ilde başlattığı FETÖ operasyonu kapsamında örgütle ankesörlü telefon üzerinden bağlantı kuran 25'i muvazzaf 33 asker için yakalama kararı çıkarıldı. Operasyonlarda 33 şüpheli'den 25'i gözaltına alınırken, 8 şüpheliyi arama çalışmaları devam ediyor.

Yeni Şafak
15:47 - 27/03/2018 Salı
Güncelleme: 15:52 - 27/03/2018 Salı
IHA
Elazığ merkezli FETÖ operasyonunda aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu çok sayıda isim gözaltına alındı.
Elazığ merkezli FETÖ operasyonunda aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu çok sayıda isim gözaltına alındı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri çalışma yaptı.

Örgütle ankesör ve kontörlü hatlarla bağlantı kuran mahrem yapılanmayla ilgili muvazzaf ve ihraç edilmiş askeri personeller tespit edildi.

Aralarında albay da var

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, görevde olan 1 albay, 21 subay ile 3 astsubay, meslekten ihraç edilmiş 1 albay ile 7 subay olmak üzere 33 şüpheliyi belirleyerek operasyon için düğmeye bastı.

  • Sabah saatlerinde Elazığ merkezli Adana, Şırnak, İstanbul, Çankırı, Hakkari, Hatay, Balıkesir, Ankara, İzmir, Edirne, Tekirdağ, Artvin, Çanakkale, Erzincan, Antalya, Yozgat, Van, Düzce, Diyarbakır ve Malatya'da eş zamanlı operasyon yapıldı. 33 şüpheli'den 25'i gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada dijital materyaller ele geçirildi.

8 şüpheliyi arama çalışmaları devam ediyor.

#FETÖ
#15 Temmuz darbe girişimi
#TSK
6 yıl önce