|

209 dava bitti 80 dava kaldı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ilgili olarak FETÖ’cülere açılan 289 davadan 209’unun mahkemeler tarafından karara bağlandığını açıkladı. Gül, “Bu, önemli bir oran. Türk yargısı elinden gelen gayreti gösteriyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:02 - 22/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül

Adalet Bakanı Gül, 289 darbe davasının 209'unun karara bağlandığını söyledi. Darbecilerin, bugün kaldırmak istedikleri Anayasa'ya göre yargılandığını belirten Gül, “Silahla kaldırmak istedikleri hukuk sistemi, onlara savunma hakkı veriyor” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde bulunan hainlerle ilgili kararların bir an önce verilmesi yönünde kamuoyunda bir beklenti olduğunu belirten Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bu kişilere ilişkin soruşturma ve kovuşturmalarda büyük aşama kaydedildiğini anlattı. Adalet Bakanı Gül, "289 fiili darbe davası var ve bu davalardan 209'unu mahkemelerimiz karara bağladı. Bu, önemli bir oran. Türk yargısı elinden gelen gayreti gösteriyor" dedi.

TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR

"O gece Anayasa'yı, hukuku ortadan kaldırmak isteyen darbeciler vardı" diyen Gül, şöyle konuştu: "Türkiye, bir hukuk devletidir. Hakimler, savcılar, onların kaldırmak istedikleri Anayasa'ya göre savunma hakkı veriyor, yargılama yapıyor. Silahla kaldırmak istedikleri Anayasa, hukuk sistemi onlara bu savunma hakkını veriyor. Adil bir şekilde yargılama yapılıyor. Aslolan, hukukun yerine gelmesi, adaletin tecellisi. Yargı mensupları da bunun için her türlü gayreti gösteriyor."

#Abdülhamit Gül
#FETÖ
6 yıl önce