|

15 Temmuz inancımızın sembolü

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şehit yakınları ve gaziler ile bir araya Başkan Erdoğan, 15 Temmuz’u unutturmayacaklarını söyledi. Erdoğan, “15 Temmuz gecesi milletimizin sergilediği kahramanlığın sırrını keşfetmek isteyen asırlardır süregelen bu büyük mücadeleye bakmalıdır. 15 Temmuz işte bu inancımızın sembolüdür. Şunu unutmayın, bu FETÖ’nün arkasından gelenler bitmez. Onların girdiği bütün hücreleri keşfederek söküp atacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2018 понедельник
Güncelleme: 03:07 - 16/07/2018 понедельник
Yeni Şafak
Külliyesi’ndeki Beştepe Millet Camii’nde, 15 Temmuz şehitleri için Hatm-i Şerif Merasimi düzenlendi. Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kur’an-ı Kerim okudu.
Külliyesi’ndeki Beştepe Millet Camii’nde, 15 Temmuz şehitleri için Hatm-i Şerif Merasimi düzenlendi. Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kur’an-ı Kerim okudu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldiği yemekte katılımcılara hitap etti. “Bizler terör örgütlerine karşı dini, milli ve ahlaki görevimizi yerine getirdik, asıl hükmü verecek olan milletimizin vicdanı ve tarihtir.” diyen Erdoğan, bu önemli dönüm noktasını unutmamak ve unutturmamak için 15 Temmuz’u Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan ettiklerini hatırlattı. Başkan Erdoğan, “Artık her 15 Temmuz bizim için tatil olan bir gündür ve unutturmayacağız, unutmayacağız. Bu anma günü vesilesiyle yıllar boyunca yapılacak her muhasebe, maziden atiye kurduğumuz köprünün daha da güçlenmesini sağlayacaktır.” ifadesini kullandı.

Ülke ve bölgede bir süredir yaşanılan olaylardan çıkarılan dersler ışığında, daha güvenli, güçlü ve aydınlık bir gelecek kurmak için daha çok çalışacaklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: Şunu unutmayın, bu FETÖ’nün arkasından gelenler bitmez. Onların girdiği bütün hücreleri keşfederek söküp atacağız. Durmak yok, yola devam edeceğiz. Ecdadımızdan tevarüs ettiğimiz şekilde özgürlüğümüzün kıymetini daha çok bileceğiz.

BİZ KAYBETMEYECEĞİZ

Ezanlarımızı susturtmamak, bayrağımızı indirtmemek, vatanımızı korumak, devletimize sahip çıkmak için daha kararlı hareket edeceğiz. Milletimiz, asırlardır sahada kanıyla, canıyla, bileğinin hakkıyla kazandıklarını masada söz oyunlarıyla, diplomasi tuzaklarıyla, gafletle ve hatta ihanetle kaybetmekten bıkıp usanmıştır. Biz kaybetmeyeceğiz. 15 Temmuz işte bu inancımızın sembolüdür. Şehitlerimizin kanları, gazilerimizin fedakarlığı ve bu yola baş koymuş milyonların mücadelesi uğruna kazandıklarımızı masada tehlikeye atmamakta da kararlıyız. Bunun için içerideki başarımızı dışarıda da tahkim edecek şekilde hareket ediyoruz.

17 BİNE YAKIN ŞEHİDİMİZ VAR

Aslında bugün buradaki bu buluşmada tüm şehit yakınlarımızla ve gazilerimizle birlikte olma arzumuz çok çok büyük. Tabii bu salon 2000 - 2500 kişiye hizmet veriyor ama zaman içerisinde diğer kardeşlerimizle de inşallah peyderpey bir araya gelme şansımız olacak. Yürüttüğümüz mücadele öylesine büyük ki, hayatını kaybeden ve gazilikle şereflenen kardeşlerimizin sayısının çokluğu bu buluşmaya imkan vermedi. 1984’ten bu yana, asker polis güvenlik korucusu kamu görevlisi olarak 9 bine, sivil vatandaşlarımızla birlikte 17 bine yakın şehidimiz vardır.

‘Allah yolunda öldürülenlere sakın ölüler demeyiniz, onlar diridirler lakin siz anlayamazsınız’ emri ve müjdesi en büyük teselli kaynağımızdır. Malullük düzeyinde yaralanan gazilerimizin sayısı da şehitlerimizin yaklaşık yarısı kadardır. Çok sayıda teröristi de oradan kaldırdık. .

TEK HEDEF ÜLKEMİZİN BİRLİĞİ

Milletimizi kalkındırmak, refahımızı artırmak için kullanmamız gereken kaynaklarımızı terörle mücadeleye tahsis etmek zorunda kalıyoruz. Terör örgütlerinin ısrarla üzerimize salınmasının gerisindeki amaçlardan birisinin bu olduğunu da biliyoruz. İşte bu kısır döngüyü kırmak için son yıllarda terörle mücadele stratejimizi değiştirdik. Artık tehlikenin kapımıza dayanmasını beklemiyoruz. FETÖ’nün de tek hedefi ülkemizin birliğidir, beraberliğidir.

ARTIK İŞİMİZ DAHA KOLAY

Başarılamaz denilen nice işin üstesinden geldik, geliyoruz. Sahada mesafe kat ettikçe yıllarca ülkemize patinaj yaptıranların gerçek güçlerini görme imkanı bulduk. Sahada karşımızda duramayanların, diplomasi, siyaset, ekonomi tuzaklarını da birer birer teşhis ve teşhir ediyoruz. İnşallah bundan sonra işimiz daha kolay. Yeni yönetim sistemimizle Türkiye’yi yönlendirenlerin bir kozlarını daha ellerinden aldık. İnşallah 2023 hedeflerine ulaştığımızda her şey çok daha farklı hale gelecek.”

#15 Temmuz
#Zafer
6 лет назад