|

118 eve baskın

İzmir’de son dönemin en büyük FETÖ operasyonu yapıldı. MİT ve Emniyet’in tespit ettiği 118 hücre evine baskın düzenlendi. İzmir il imamının aralarında bulunduğu 72 kişi gözaltına alındı. Şehirdeki 3 ayrı grubun FETÖ’yü aktif hale getirmek için çalıştığı öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:00 - 7/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
MİT ve Emniyetin çalışmalarıyla tespit edilen 118 hücre evine eş zamanlı baskın düzenlendi.
MİT ve Emniyetin çalışmalarıyla tespit edilen 118 hücre evine eş zamanlı baskın düzenlendi.

İzmir’de son ayların en büyük FETÖ operasyonu yapıldı. MİT ve Emniyetin çalışmalarıyla tespit edilen 118 hücre evine eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskında İzmir il imamı ile birlikte 72 örgüt üyesi gözaltına alındı. Baskın sırasında bazı FETÖ’cülerin cep telefonlarını balkondan attığı görüldü.

İzmir'de FETÖ’ye yönelik operasyonda, örgüt üyelerince "gaybubet evi" olarak adlandırılan 118 adreste kalan, aralarında sözde İzmir il imamı ile emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mahrem imamlarının da bulunduğu 72 zanlı yakalandı.

3 AYRI GRUBA TAKİP

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY üyelerinin saklandıkları "gaybubet evi" olarak bilinen hücre evlerine yönelik çalışma başlatıldı. İl genelinde halen aktif olarak örgütsel faaliyetlerine devam eden 3 ayrı grubun, FETÖ'nün yeni yapılanmasını oluşturmaya çalıştığı belirlenerek istihbarat birimlerince takip edildi. Güvenlik güçlerinin takibinde örgütün mensuplarının "gaybubet" olarak adlandırdığı 118 adres tespit edildi.

MİT OPERASYONA DESTEK VERDİ

Evlerde ülke genelinde örgüt adına üst düzey görevlerde bulunan FETÖ mensuplarının gizlenmeye çalıştıkları ve bu kapsamda bölge değiştirdikleri belirlendi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terörle Mücadele e Mali Suçlarla Mücadele şubeleri ekiplerince belirlenen 118 hücre evine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında sözde İzmir il imamı, eski Ağrı, Ardahan, Trabzon il imamları ile eski Karadeniz bölge imamı, örgütün eğitim sorumluları, emniyet ve TSK mensuplarının mahrem imamlarının da bulunduğu 72 kişi gözaltına alındı.

TELEFONLARI BALKONDAN ATTILAR

Yeniden yapılanmaya çalışan FETÖ'ye ağır darbe vurulan operasyona ilişkin bazı ayrıntılar da ortaya çıktı. Polis ekiplerinin hücre evlerine girişi sırasında, zanlıların cep telefonlarını pencereler ve balkonlardan aşağıya attıkları öğrenildi. Ekipler tarafından çevrede yaptığı aramalarda, dışarı atılan ve bir kısmı kırılmış 12 cep telefonu ele geçirildi. Evlerdeki aramalarda, 75 bin lira, 17 bin dolar ve bin 500 avro ile çok sayıda örgütsel doküman ile dijital malzeme ele geçirildi.

Talimatlar kağıda yazılmış

Polis ve MİT’in takibinde olan örgüt mensuplarının, FETÖ içerisinde faaliyet gösteren kişilerin kopuşunu engellemek için “Bugünler geçecek” algısıyla birbirlerini motive etmeye çalıştıkları belirlendi. Ele geçirilen örgütsel dokümanlarda, polis ekiplerince düzenlenecek operasyon sırasında örgüt mensuplarının nasıl davranması gerektiği yönünde yazılı talimatlar bulundu. Talimatların içeriğinde gizli bilgileri yok ederek fabrika ayarlarına döndürmek için hangi tuşa basılacağının yazılıyor.

Çocukları fişlemişler

Ailelerinden kopartılan çocuklara terör örgütünün amaçları doğrultusunda eğitim verildiği iddia edildi. Kentte faal olan 2 ışık evindeki çocuklara zorla örgüt elebaşının videolarının izletildiği, örgütsel dokümanlar okutulduğu saptandı. Bu evlerden kaçmak isteyen çocukların da cezalandırıldığı tespit edildi. Evlerde kalan 33 çocuğa “eğitim çetelesi” adı altında fişleme yapıldığı, ders programının örgütün üst yöneticilerine iletildiği, tespit edildi.

#FETÖ
#İzmir
6 yıl önce