|

Kaçan puan büyük oldu

Süper Lig’de 9. haftanın kapanış maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, hem zirveyle puan farkını 3’e düşürme, hem 26 haftalık 3 maçlık galibiyet serisi özlemini sonlandırma hem de 76 haftadır ulaşamadığı 4.’lük koltuğuna yerleşme fırsatını tepti.

Ali Kamel Yazıcı
04:00 - 24/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:37 - 24/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Trabzonspor, önemli fırsatı değerlendiremedi.
Trabzonspor, önemli fırsatı değerlendiremedi.

Süper Lig’de 9. haftanın kapanış karşılaşmasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısına , zirve ile arasındaki farkı üçe indirmek için çıkan Trabzonspor, önemli fırsatı değerlendiremedi. Bordo-mavililer evinde golsüz berabere kaldığı maçın ardından 5. sırada girdiği 9. hafta sonunda 7.’liğe geriledi. Süper Lig’de son olarak 2016-17 sezonunun ilk haftasında Kasımpaşa karşısında aldığı 2-0’lık galibiyetle averajla 4’üncülük koltuğunda oturan ve sonraki dönemde ilk 4 sıraya hasret kalan bordo-mavililer, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçıyla 76 haftadır ulaşamadığı 4.’lük koltuğuna yerleşme fırsatını değerlendirmedi. Trabzonspor, bu sezon Süper Lig’in 5.’ci haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a mağlup olarak yine 4.’lük koltuğuna oturma fırsatını kaçırmıştı.

SERİ BOZULDU, HASRET DEVAM EDİYOR

Erzurumspor maçı öncesinde oynadığı son iki karşılaşmayı kazanan Trabzonspor, 26 haftadır yakalayamadığı 3 maçlık galibiyet serisi özlemine yine son veremedi. Ligde en son 2017-18 sezonunun 12, 13, 14, 15 ve 16’ncı haftasında oynadığı maçları kazanarak 5 maçlık galibiyet serisi yakalayan ve sonraki periyotta ligde çıktığı karşılaşmalarda en fazla iki maç üst üste kazanabilen bordo-mavililer, Erzurumspor mücadelesiyle son vermek istediği 26 maçlık özleminde yine mutlu sona ulaşamadı.

5 MİLLİ ARA SONRASI 11 PUAN KAYBETTİ

Trabzonspor, geçen sezon Milli maçlar nedeniyle verilen 5 arada oynadığı 5 Süper Lig maçında 3 mağlubiyet, 1 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Bu maçlarda 11 puan kaybeden Karadeniz ekibi, hanesine 4 puan yazdırabildi. Bordo-mavililer, A Milli Takım’ın, UEFA Uluslar Ligi’nde Rusya ve İsveç ile oynadığı maçlar sonrası deplasmanda Alanyaspor’a 1-0 mağlup oldu. İrlanda ve Karadağ ile oynanan özel maç sonrası ise deplasmanda Galatasaray’a 2-1 yenildi. Romanya ve Arnavutluk’la karşılaştığımız özel maçlar sonrası ise Trabzonspor, Osmanlıspor’ı 4-3 mağlup etti. Son olarak A Milli Takım’ın, İzlanda ve Finlandiya ile oynadığı maçlar sonrası Trabzonspor, Akhisarspor’a 6-1 mağlup olmuştu.

  • Karaman toplantı yaptı
  • Trabzonspor, Antalyaspor ile 27 Ekim Cumartesi günü deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Bordo-mavililerin teknik direktörü Ünal Karaman, antrenman öncesi futbolcularla toplantı yaptı. Saha ortasında yaklaşık 20 dakika süren toplantıda, oyuncularına Erzurum maçı hakkında uyarılarda bulunan Karaman herkesin hatalardan dersler çıkarması gerektiğini anlattı.
Zeki ve Mustafa Haziran’da asker

Trabzonspor’da 28 yaşındaki Mustafa Akbaş ile 27 yaşındaki Zeki Yavru’nun bedelli askerlik için başvuru yaptığı öğrenildi. Çalışmalar sonuç verirse iki ismin Haziran’da 21 günlük vatani görevlerini yapması bekleniyor. Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal, liglerin devam etmesi nedeniyle futbolcuların bedelli askerliklerini Haziran ayında yapabilmeleri için çalışma yürüttüklerini açıklamıştı. Türkiye’deki futbol liglerinde Zeki ve Mustafa’nın durumunda birçok oyuncu olduğu biliniyor. Çözüm için ise Profesyonel Futbolcular Derneği’nin girşimlerinin sonucu bekleniyor.

#Trabzonspor
#Süper Lig
6 yıl önce